10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsultatii de neurochirurgie in chiosc

Consultatii de neurochirurgie in chiosc

Prin bunavointa conducerii Spitalului de Urgenta Craiova, neurochirurgii din cadrul acestei unitati sanitare au primit in loc de cabinet de consultatii un chiosc. Acolo nu incape insa nici macar un pat, medicii fiind nevoiti sa-i aseze pe pacienti pe scaun pentru a-i putea consulta.


Medicii neurochirurgi de la Spitalul de Urgenta Craiova au primit ieri, in loc de cabinet, un chiosc in care sa-si desfasoare activitatea in policlinica. Lucrarile de ridicare a chioscului, amenjat pe holul interior al ambulatoriului de specialitate, in imediata vecinatate a sediului Fundatiei HELIOS, au durat mai putin de o saptamina. Muncitorii au inchis spatiul respectiv, de aproximativ patru metri patrati, cu panouri de aluminiu si geam mat, iar in zilele urmatoare au fost obtinute si autorizatiile necesare de la Directia de Sanatate Publica Dolj.


Neurochirurgii si-au luat „cabinetul“ in primire ieri, cind au efectuat si primele consultatii. Acestia nu sint tocmai bucurosi de noul sediu, pe care il considera neadecvat pentru consultatii medicale, insa sustin ca tot e mai bine decit nimic. „Deocamdata, nu avem pat de consultatii si trebuie sa asezam bolnavii pe scaun. Dar sper ca in curind sa se rezolve acesta problema“, a declarat dr. Radian Vasilovici.


Directorul spitalului, conf. dr. Florin Petrescu, considera ca neurochirurgilor nu le trebuie cine stie ce suprafata de lucru in policlinica din moment ce ei nu au altceva de facut „decit“ sa opereze pe creier, activitate care se desfasoara doar in spital: „Noul spatiu va putea fi folosit mai degraba pentru activitati de secretariat, cum ar fi eliberarea de certificate medicale“. Replica dr. Vasilovici a fost ca daca tot au chiosc, le-ar mai trebui doar un gemulet sau un ghiseu pe unde sa poata elibera certificatele medicale si, de ce nu, sa consulte si pacientii.


Urologii s-au mutat cu masa ginecologica din dotare


De la infiintarea Policlinicii de adulti in cadrul Spitalului de Urgenta, neurochirurgii au avut un cabinet in policlinica impreuna cu chirurgii plasticieni. Convietuiau pasnic, desfasurindu-si activitatea in ture. Pina acum trei saptamini, cind conducerea unitatii sanitare a fost nevoita sa-i separe pe medicii urologi care ajunsesera atit de multi incit nu se mai puteau intelege.


Pentru a termina o data cu scandalurile, sapte dintre urologi au fost mutati „disciplinar“ in acelasi cabinet cu neurochirurgii si chirurgii plasticieni, care initial au acceptat situatia. Ceea ce a pus capac la toate a fost insa masa ginecologica, obiect de mobilier care nu trebuie sa lipseasca din dotarea nici unui cabinet de urologie respectabil si cu care nou-venitii au inzestrat cabinetul. Prezenta obiectului cu pricina a stirnit revolta plasticienilor si a neurochirurgilor deopotriva, care au apreciat ca un loc in care se fac consultatii la cap si tuseuri rectale se numeste oricum numai cabinet medical nu si au somat conducerea spitalului sa ofere solutii. La insistentele dr. Alexandru Camenita, seful Clinicii de Neurochirurgie, conducerea spitalului a aprobat inchiderea spatiului de linga sediul fundatiei HELIOS si transformarea lui in cabinet de neurochirurgie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS