24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAVAS cauta din nou investitori pentru Electroputere

AVAS cauta din nou investitori pentru Electroputere

Aceasta a anuntat ieri intentia de vinzare a pachetului majoritar de actiuni, in valoare de 78 de miliarde de lei


Dupa esecul din urma cu citeva luni, cind nu a reusit sa gaseasca investitori seriosi pentru vinzarea Electroputere, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ia din nou pulsul pietei in incercarea de a vedea cum stau lucrurile in privinta intentiilor de privatizare ale potentialilor cumparatori. Pentru aceasta, AVAS a publicat ieri un anunt de intentie de vinzare a celor 62,8 procente din capitalul social al fabricii craiovene, in valoare de peste 78 de miliarde de lei. Eventualii cumparatori interesati de preluarea SC Electroputere au la dispozitie un termen scurt de depunere a scrisorilor de intentie, data-limita fiind 6 mai, adica peste mai putin de doua saptamini. Reprezentantii Directiei de Informatii si Relatii cu Publicul din cadrul AVAS au declarat ca anuntul publicat nu inseamna ca societatea va fi scoasa la vinzare. „Este doar o expresie de intentie. Cei care isi vor manifesta interesul nu au nici o obligatie dupa aceea, asa cum se intimpla in cazul anunturilor de vinzare. S-a simtit nevoia unei comunicari oficiale inaintea unei declaratii ferme de vinzare“, au precizat reprezentantii AVAS. Conform acestora, intentia de vinzare nu este obligatoriu sa fie pusa in practica daca nu se gaseste nici un cumparator dispus sa investeasca in SC Electroputere. „Strategia de vinzare, pe bucati sau integral, se va face in functie de cum se raporteaza investitorii la anuntul publicat. Viziunea este de vinzare in ansamblu. Daca ofertantii vor forma un consortiu, se va merge sigur pe vinzare integrala“, au mai spus sursele mentionate.


Directorul SC Electroputere afiseaza un optimism moderat


Demersul guvernului pare mai degraba o actiune facuta in pripa, decit un plan bine stabilit. Si este de inteles acest lucru, dat fiind faptul ca Electroputere se afla pe lista societatilor monitorizate de Fondul Monetar International, care le-a cerut autoritatilor române sa privatizeze fabrica din Craiova pina la sfirsitul lunii iunie a acestui an, ceea ce inseamna ca, in mai putin de trei luni, guvernul trebuie sa gaseasca investitorul miraculos care a stat ascuns pina acum.


Directorul Electroputere, Cornel Mondea, si-a pastrat o unda de optimism moderat in privinta reusitei privatizarii fabricii. „Este o forma pe care o incearca noua conducere. Am vorbit cu cei de la Bucuresti si se incearca gasirea unei formule de privatizare. Au ales metoda scrisorii de intentie, pentru a nu suferi un nou esec, care ar da prost. Din cite am inteles, in prezent se discuta cu Siemens preluarea fabricii de locomotive. E foarte greu sa gasesti pe cineva capabil, care sa preia toata fabrica. Si e scurt timpul. Cred ca, daca e sa vina, vor fi aceleasi firme despre care s-a mai vorbit, pentru ca nu avem nici un semnal ca este cineva nou interesat de Electroputere“, a declarat Cornel Mondea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS