8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDecanul Facultatii de Stiinte Economice din cadrul UCB, cercetat de Parchetul de pe linga Curtea de Apel din Craiova

Decanul Facultatii de Stiinte Economice din cadrul UCB, cercetat de Parchetul de pe linga Curtea de Apel din Craiova

Fostul decan al Facultatii de Stiinte Economice, Dan Ilie Morega, este si el anchetat de Serviciul pentru Investigarea Fraudelor Gorj


Decanul Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Tirgu Jiu, economistul Constantin Caruntu, este anchetat de Parchetul de pe linga Curtea de Apel din Craiova.


Dosarul care priveste activitatea de om de afaceri a lui Caruntu s-a aflat multa vreme in atentia Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, fiind suspectat de inselaciune. Anchetatorii gorjeni au stabilit ca, in urma cu cinci ani, Constantin Caruntu a cesionat atit drepturile, cit si obligatiile societatii INTERCONTACT IMPEX SRL din Tirgu Jiu, la care era actionar, unei firme fictive, aflata pe numele unui cetatean de origine sirba. In urma cu trei-patru ani, cind au fost demarate primele cercetari, organele de ancheta aveau suspiciuni ca cetateanul sirb nu exista, iar tranzactia fusese realizata numai de forma.


Societatea care preluase activele si obligatiile firmei INTERCONTACT IMPEX nu si-a achitat datoriile, adica 1,7 miliarde de lei catre PETROM si 250.000.000 de lei – obligatii catre bugetul de stat. Valoarea de cesiune a partilor sociale ale INTERCONTACT a fost de numai 15.000.000 de lei.


Scos de doua ori de sub urmarire penala


Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a declarat ca, in perioada in care a fost cercetat de procurorii gorjeni, Constantin Caruntu a fost scos de doua ori de sub urmarire penala. De fiecare data, Gheorghe Mota a infirmat solutiile, la vremea respectiva fiind sef al Sectiei Cercetari Penale. In cele din urma, dosarul a fost preluat de Parchetul Curtii de Apel din Craiova, unde se afla si in prezent. „La noi a fost scos de doua ori de sub urmarire si cei de la Craiova probabil ca au avut suspiciuni in legatura cu derularea anchetei. Acum este la dinsii. La dosar exista expertize si alte documente. Firma in discutie detinea o statie de benzina pe care a vindut-o, pentru a scapa de niste datorii. Faptele au fost incadrate initial la inselaciune, insa, in conditiile noilor prevederi legislative, este vorba de evaziune fiscala“, a spus prim-procurorul Gheorghe Mota. Constantin Caruntu este patronul unui cunoscut club de noapte din Tirgu Jiu si al unui hotel de trei stele. Si fostul decan al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul UCB, Dan Ilie Morega, in prezent subprefect, are probleme cu legea din cauza afacerilor pe care le-a derulat in trecut. Subprefectul Morega este cercetat de Serviciul pentru Investigarea Fraudelor Gorj pentru modul in care a fost privatizata societatea ALMA Motru. Aceasta ar fi fost achizitionata la un pret mult mai mic decit suma la care fusese evaluata. ALMA Motru se afla in portofoliul Fondului Proprietatii de Stat Gorj, condus in 2000 de Dorin Virjan, acuzat de asemenea de abuz in serviciu. In momentul de fata, Dan Ilie Morega este presedintele interimar al PNL Gorj, iar Virjan este membru de frunte al aceleiasi formatiuni politice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS