22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF declanseaza operatiunea „mielul si cozonacul din portbagaj“

ANAF declanseaza operatiunea „mielul si cozonacul din portbagaj“

Satul de atita spaga data in plic sau direct din portbagajul masinii, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, a dat publicitatii un comunicat pe cit de comic, pe atit de grav, dat fiind faptul ca vine din partea institutiei care se ocupa cu recuperarea la bugetul statului a datoriilor societatilor comerciale. Dupa ce s-a luat la trinta cu marii evazionisti, conducerea ANAF a decis sa le taie de pe lista si functionarilor din dotare mielul, cozonacul, ouale si produsele traditionale de Paste pe care acestia le primeau de la diversi binevoitori care doreau sa-si arate „atasamentul“ fata de institutia statului. Pentru a nu transforma ANAF in tirg de animale sau complex alimentar, Bodu a transmis un mesaj disperat prin care incearca sa elimine spaga si mita macar in preajma Pastelui, constient fiind ca fenomenul a scapat de sub control de multa vreme.


Iata cum suna comunicatul Compartimentului de Relatii Mass-Media al ANAF, prin vocea presedintelui Sebastian Bodu. „In anii precedenti, in aceasta perioada a Sfintelor Sarbatori de Paste, s-a practicat un obicei prin care diverse persoane ofereau functionarilor publici si/sau demnitarilor produse alimentare specifice acestor sarbatori crestinesti. Nu vreau sa intilnesc, in preajma sediului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nici un astfel de caz. Trebuie sa se termine cu practica sacoselor cu cozonaci si oua, a sacilor cu miei sau a bidoanelor cu vin, transbordate dintr-un portbagaj in altul, in preajma sediului institutiei sau in alta parte. Atrag atentia atit functionarilor publici, cit si persoanelor binevoitoare ca voi lua masuri drastice pentru evitarea acestor practici care tin de alte vremuri“, se arata in comunicatul ANAF.


Asa ca sa nu va mirati daca veti vedea persoane care filmeaza tot ce intra si iese din sediul ANAF sau vreun binoclu care se iteste printre crengile vreunui copac. Desi din comunicatul ANAF razbate un aer tragicomic, functionarii din celelalte judete pot sa-si primeasca in continuare linistiti spaga de Paste. „Amenintarea“ lui Bodu se refera doar la sediul din Bucuresti al institutiei, nefiind mentionate celelalte reprezentante teritoriale, ceea ce inseamna ca, daca nu este interzis, este permis. De fapt, reprezentantii ANAF au creat o adevarata secretomanie in jurul actiunii de depistare a mieilor, oualor si cozonacilor din portbagaje.


Purtatorul de cuvint al institutiei, Dorin Tiganas, a declarat pentru GdS ca nu pot fi deconspirate masurile luate in acest sens. „Daca le facem publice, s-ar putea sa nu mai aiba efectul scontat“, a precizat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS