10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecursurile arestatilor din dosarul padurii „disparute“ de la UM 01414 Filiasi - respinse

Recursurile arestatilor din dosarul padurii „disparute“ de la UM 01414 Filiasi – respinse

Magistratii Tribunalului Dolj au decis, ieri dupa-amiaza, ca padurarul Ilie Rascacea, de 48 de ani, seful de district Nicolae Trusca, de 58 de ani, din cadrul Ocolului Silvic Filiasi, si patronul firmei SC BRIN COMFOREST SRL Craiova, Iulian Bivolaru, de 38 de ani, ramin in arest. Instanta a respins recursul formulat de cei trei impotriva mandatelor de arestare emise pe numele acestora, miercuri, de Judecatoria Filiasi.
Cei trei sint principalii acuzati in dosarul instrumentat de Parchetul de pe linga Judecatoria Filiasi cu privire la taierea abuziva si disparitia misterioasa a 206 arbori din speciile stejar si frasin, cu un volum de masa lemnoasa de 650 mc si o valoare de 2.747.945.500 lei, din curtea celei mai bine pazite unitati militare din Oltenia – depozitul de armament si munitie UM 01414 Filiasi.
Cit despre locotenent-colonelul in rezerva Emil Sprinceana, de 44 de ani, fostul comandant al UM 01414 Filiasi, acesta urmeaza sa apara din nou, probabil astazi, in fata judecatorilor din Filiasi. Aceiasi magistrati care au fost recuzati de avocatul lui Emil Sprinceana – sotul judecatoarei Daniela Sprinceana de la Judecatoria Craiova –  va trebui sa se pronunte fata de propunerea procurorilor de arestare preventiva a fostului comandant al UM 01414 Filiasi, deoarece, tot ieri, Tribunalul Dolj a respins cererea de recuzare formulata de aparator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS