5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Olt a fost declansata Operatiunea MOV

In Olt a fost declansata Operatiunea MOV

• Saptamina aceasta au demarat controalele privitoare la calitatea produselor pascale • Verificarile au fost denumite generic „operatiunea MOV“ (miel, oua, vin)


Toti lucratorii institutiilor abilitate sa efectueze verificari privitoare la calitatea produselor pascale sint implicati, in aceste zile, intr-o ampla actiune de control denumita generic Operatiunea MOV (miel, oua, vin). Prefectura Olt a fost informata ca specialistii Directiei Sanitar-Veterinare, ai Directiei de Sanatate Publica si cei ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului, precum si comisarii Garzii Financiare au demarat o ampla verificare a comerciantilor olteni pentru a elimina de pe piata produsele cu deficiente calitative.


„Am organizat echipe de comisari care vor fi trimise pe teren in zonele aglomerate ale judetului precum piete, tirguri si oboare. Scopul controalelor este de a verifica legalitatea marfurilor introduse pe piata de catre comercianti, dar si locul de aprovizionare. Ne intereseaza existenta documentelor legale de achizitionare a produselor si existenta certificatelor de calitate, dar vom fi atenti si la alte abateri. Facem asemenea verificari in preajma sarbatorilor si de fiecare data am descoperit deficiente“, a afirmat Damian Tanasescu, comisar-sef al Garzii Financiare Olt.


Si inspectorii OJPC Olt au inceput sa-i verifice pe comercianti. In acest sens, sint in plina desfasurare ample actiuni de control tematice care vor urmari cu predilectie calitatea produselor specifice Pastelui, dar si calitatea produselor textile si de incaltaminte. Seria verificarilor a debutat in aceste zile si in vizor au intrat comerciantii de oua, vin, vopsea pentru oua, dar si cei care produc si comercializeaza dulciuri si produse de patiserie. Inspectorii recomanda consumatorilor sa cumpere de la comerciantii autorizati, sa evite tarabele sau vinzatorii ambulanti si sa se uite cu atentie la termenele de valabilitate. In cazul carnii de miel, populatia este sfatuita sa solicite vinzatorilor in cauza certificatele sanitar-veterinare si sa nu cumpere astfel de produse daca nu au aplicate stampile ale DSV. In ceea ce priveste vopseaua de oua, aceasta trebuie sa fie avizata de Ministerul Sanatatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS