17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNereguli la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj

Nereguli la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj

• O evaluare facuta de o comisie a Ministerului Educatiei si Cercetarii a scos la iveala numeroase nereguli • Inspectorul scolar general, Nicolae Mergea, si-a luat concediu medical, uitind sa delege un inlocuitor • Conducerea MEC a solicitat formarea unei comisii ca sa verifice validitatea certificatelor medicale • Inspectorul scolar adjunct cere demisia vechii echipe de conducere a inspectoratului


Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, Liviu Andrei, numit recent in functie, cere demisia inspectorului general scolar Nicolae Mergea si a fostei echipe de conducere, in urma unei evaluari efectuate de o comisie a Ministerului Educatiei si Cercetarii, care a scos la iveala numeroase nereguli. S-a constatat superficialitate si iresponsabilitate in evaluarea personalului didactic din scoli, precum si un sistem defectuos al acordarii gradatiilor de merit. Liviu Andrei ii recomanda lui Nicolae Mergea si celor din vechea echipa de conducere a Inspectoratului „sa aiba responsabilitatea si demnitatea retragerii inainte ca materialul sa fie adus la cunostinta opiniei publice, a mass-media“.


Conflictul dintre cei doi poate avea si un substrat politic. Liviu Andrei este vicepresedintele PD Gorj, fiind numit in functia de inspector general adjunct in urma cu aproximativ o luna, ca urmare a impartirii posturilor intre partidele din actuala guvernare, in timp ce Nicolae Mergea este membru PSD si consilier local.


Potrivit secretarului general al MEC, Adrian Gorun, evaluarea s-a facut printr-un ordin al ministrului, la solicitarea Prefecturii Gorj, si s-a desfasurat in perioada 6 – 19 aprilie. „Raportul nu este finalizat. Sint chestiuni de transferari ale cadrelor didactice din mediul urban in cel rural“, a spus Adrian Gorun.


Conducerea MEC a cerut verificarea certificatelor medicale


La sfirsitul controlului, Nicolae Mergea a intrat in concediu medical, uitind sa delege un reprezentant pentru a conduce inspectoratul scolar in lipsa lui. De asemenea, inspectorul Ion Popescu, seful Compartimentului Invatatori din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, este in concediu medical de la inceputul evaluarii. „Se imbolnavesc subit si apare o criza de autoritate a inspectoratului scolar fata de cadrele didactice. Nicolae Mergea, cind a vazut ca s-au depistat o serie de nereguli, a venut luni, 18 aprilie, cu certificat medical de pe 4 aprilie. Ion Popescu este in concediu medical de la data inceperii evaluarii. Avem informatii ca in aceasta perioada au participat la instruiri nationale si la inspectii de grad“, a spus Adrian Gorun. Secretarul general al MEC a precizat ca a informat Directia de Sanatate Publica Gorj, Casa de Pensii si Casa de Asigurari de Sanatate Gorj, cu privire la situatia existenta la Inspectoratul Scolar Gorj si a solicitat constituirea unei comisii, pentru a verifica validitatea certificatelor medicale.


Am incercat sa il contactam si pe Nicolae Mergea, pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la acuzele care i se aduc, dar avea telefonul inchis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS