5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariatii Postei Române s-au multumit cu majorarea salariala de 3%

Salariatii Postei Române s-au multumit cu majorarea salariala de 3%

Greva generala declansata de Compania Nationala Posta Româna a fost intrerupta ieri la ora 2.00, activitatea reintrind in normal. Desi angajatii Federatiei Sindicatelor din Posta si Comunicatii solicitau pentru reinceperea activitatii majorarea salariilor cu 16%, in urma grevei si renegocierii au obtinut o majorare de doar 3%.


Reprezentantii sindicali ai Postei Române – regiunea Craiova au mentionat luni ca hotarirea de a intra in greva generala a fost luata in urma numeroaselor intilniri si discutii premergatoare, purtate la nivel national cu oficialitati ale Ministerului Muncii, Ministerului Finantelor si ale Postei Române, ramase fara nici un rezultat. In judetul Dolj, dintre cei 1.000 de salariati ai Postei, aproximativ 80% aveau salariul de 3.100.000 de lei. Reprezentantii sindicali ai Postei, filiala Craiova, au declarat ca, in urma grevei, revendicarile lor au fost in mare parte solutionate. „S-a incheiat un protocol intre Confederatia Postei si Comunicatiilor si Compania Nationala Posta Româna. Am obtinut majorarea salariului minim pe economie cu 200.000 de lei, incepind cu data de 1 mai. Apoi avem promisiunea ca vom primi un tichet-cadou in valoare de 1.500.000 de lei, pentru sarbatoarea Craciunului. Pentru cei cu vechime in munca intre trei si cinci ani se va acorda un spor salarial de 5%. Am primit, de asemenea, promisiune din partea guvernului ca Posta Româna va fi scoasa de pe lista societatilor monitorizate si astfel vom participa la o noua negociere salariala“, a precizat Nichi Motoi, lider sindical la Posta Româna, filiala Craiova.


Reprezentantii filialei Craiova a Postei Române au precizat ca activitatea a reintrat in normal. Pentru recuperarea zilei de greva pierdute, simbetele dinaintea si dupa Paste vor fi zile lucratoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU