22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul sef al IJP Olt, socat de ce a gasit la locul de munca

Noul sef al IJP Olt, socat de ce a gasit la locul de munca

• Chestorul Ion Stoica a fost ingrozit de grilajul omniprezent din inspectorat, dar si de lipsa calculatoarelor • In premiera pentru politistii olteni, noul inspector-sef vrea sa organizeze, de doua ori pe saptamina, teleconferinte cu toti sefii de posturi din judet • Acesta mai doreste schimbarea mentalitatii politistilor din mediul rural si implementarea serioasa a programului privind politia de proximitate


La instalarea in functie, noul inspector-sef al IJP Olt, chestorul Ion Stoica, a avut citeva surprize nu tocmai placute. Inca de la intrarea pe poarta inspectoratului, seful politistilor olteni a fost socat de imaginea sediului, cu ferestrele protejate de grilaje din fier forjat. Acesta este nemultumit si de faptul ca din dotarea institutiei lipsesc calculatoarele, atit de necesare in munca politistilor.


„Recunosc ca am avut un soc cind am venit la Slatina si am vazut sediul in care voi lucra. In Arges, unde am condus inspectoratul in ultimii patru ani si jumatate, nu mai exista de mult usi metalice, grilaje etc. Totul e din termopan, iar mobilierul este nou. Cel putin, sa schimbam intrarile si camerele de primire, in prima faza. Am vazut ca aici nu prea sint calculatoare. In Arges le gaseai aproape in fiecare birou, totul e informatizat. La dumneavoastra, cind am intrat in biroul domnului Baicea (Florian Baicea, fostul sef al IJP Olt – n.r.) si am vazut ca nu are computer, am ramas inmarmurit. Nu stiu cum s-a descurcat Domnia sa pina acum, l-am si intrebat, dar eu nu pot sa lucrez astfel. Deja am dispus sa se ia masuri, pentru a-mi putea instala un calculator pe care tot eu o sa-l aduc. Apoi, voi incerca sa obtin fonduri, pentru a dota cu calculatoare si celelalte birouri si servicii. In Arges am avut noroc cu niste elvetieni cu care am colaborat la implementarea programului politiei de proximitate, deoarece ei ne-au ajutat cu fonduri“, a declarat ieri, in prima sa conferinta de presa, chestorul Ion Stoica, precizind ca, o data sosit la Slatina, a avut impresia ca este pe un „teren sterp“.


„Am un mare avantaj: nu cunosc pe nimeni“


Chestorul Ion Stoica este decis sa schimbe radical relatia de lucru dintre politisti si cetateni. Dupa prima sa intilnire de lucru cu cadrele din conducerea IJP, acesta a inteles ca va trebui sa acorde o atentie deosebita schimbarii mentalitatii unora dintre politisti, in special a celor din mediul rural. Cauza problemei, considera Stoica, ar fi determinata de faptul ca exista numerosi politisti de la tara care nu se pot adapta conditiilor de lucru de la locul de munca, iar altii nu vor. In acest sens, noul sef al politistilor olteni i-a propus sefului Politiei Române, generalul Dan Valentin Fatuloiu, incheierea unor contracte cu politistii de la tara, prin care acestia sa aiba conditii de cazare mai bune si sa nu mai fie nevoiti sa faca naveta. Alta solutie ar fi crearea de clase distincte de politie rurala in cadrul Scolii de agenti de politie de la Cimpina. Infiintarea politiei de proximitate este alta preocupare asupra careia Stoica vrea sa insiste pe viitor.


Noul sef al politistilor olteni incearca in prezent sa se puna la curent cu activitatea infractionala din judet. „Nu am venit in Olt ca sa plec, ci ca sa ramin. O sa ma documentez serios in perioada urmatoare, ca sa ma pun la punct cu problemele judetului. Voi analiza activitatea fiecarui servicu, birou sau post de politie. Eu sint om de echipa, dar vreau sa stiu tot ce se intimpla. Cei care nu se vor conforma, vor avea probleme cu mine pina se vor obisnui. In acest sens, am un mare avantaj: nu cunosc pe nimeni din Olt, asa ca eventualele influente nu-si vor avea rostul“, a afirmat Stoica.


Politistii din judet, „live“ cu seful lor


Pentru ca nu a fost multumit de modul in care se face comunicarea intre politistii din judet, Stoica a luat decizia sa organizeze, pentru inceput, de doua ori pe saptamina, teleconferinte cu toate cadrele de conducere din judet. In fiecare marti si vineri, la prima ora, sefii posturilor de politie din judet vor discuta in direct cu Ion Stoica, acestia urmind sa caute rezolvari la diversele probleme de serviciu. Pe parcus, intilnirile de lucru de acest gen se pare ca se vor desfasura zilnic. Sistemul a devenit operational de ieri, cind un telefon a fost montat la popota IJP Olt. Intrebat despre motivul debarcarii fostului inspector-sef al IJP Olt, Stoica a spus ca nu cunoaste astfel de amanunte, dar ca acesta ar putea solicita pensionarea in orice moment sau poate ramine in politie prin participarea la concursurile pentru posturile vacante. Ion Stoica trebuie sa-si rezolve problema cazarii, mai ales ca IJP Olt nu poseda o locuinta de protocol. „Daca nu voi reusi sa gasesc o locuinta de serviciu, o sa apelez la anunturile din ziare. Statul imi plateste 75% din chirie, iar eu o sa vin cu restul de bani. Asta e!“, a spus Ion Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS