27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Revendicarile postasilor sint inacceptabile“

„Revendicarile postasilor sint inacceptabile“

Calin Popescu Tariceanu considera ca nu este de datoria primului-ministru sa negocieze cu grevistii de la Posta Româna, ci, in primul rind, sa supravegheze procesul de negociere. Tariceanu sustine ca incearca rezolvarea acestui conflict de munca, dar trebuie ca partenerii sociali sa fie intelegatori.


„S-a constituit o comisie formata din cite un reprezentant la nivel de secretar de stat de la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, de la Ministerul Muncii si Ministerul de Finante. In aceasta comisie am delegat inclusiv unul dintre consilieri de stat de la cabinetul meu. Vom incerca sa vedem care sint solutiile. Trebuie sa subliniez ca revendicarile sint, in momentul de fata, imposibil de acceptat, avind in vedere ca ele vin in contradictie cu actuala legislatie si, ca atare, ar fi fost nevoie de o modificare a acestei legislatii, dar nu numai atit. Cred ca este nevoie de o analiza foarte atenta si profunda, care sa tina cont de performantele economice ale societatii si ale economiei românesti per ansamblu“, a spus premierul.


Primul-ministru spune ca personalul Postei Române urmeaza sa primeasca o crestere salariala de 4% in acest an, salariile minime ajungind la nivelul de 3,3 milioane de lei. „Acesta constituie un aport financiar substantial care, insa, subliniez inca o data, trebuie pus in contextul mai larg al performantelor companiei si al intregii economii românesti“, a mai afirmat premierul.


Greva postasilor are implicatii sociale majore, tinind cont ca nu se vor mai da pensiile, indemnizatiile si ajutoarele de somaj.


Calin Popescu Tariceanu spune ca plata pensiilor trebuie facuta tot de posta si deocamdata nu are o solutie in acest sens. „Nu am o solutie pentru plata pensiilor, pentru ca aceasta trebuie facuta de posta, evident, si, pe aceasta cale, as face un apel la intelegere si intelepciune din parte grevistilor. Sa nu perturbe sistemul de distributie a pensiilor pentru ca, sigur, vom crea unui numar foarte mare de cetateni neplaceri din acest motiv. Sint oameni care nu au alta sursa de venituri decit pensia, deci, as ruga, tinind cont de disponibilitatea pe care o avem pentru negociere, sa se reia lucrul si furnizarea serviciilor postale, deoarece Posta este un serviciu de interes public si care deserveste un numar foarte mare de cetateni“, a mai spus premierul Tariceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU