14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru comisari-sefi din cadrul IJP Gorj, „trasi pe dreapta“ din motive medicale

Patru comisari-sefi din cadrul IJP Gorj, „trasi pe dreapta“ din motive medicale

• „Trebuie sa ma retrag. Trebuie sa ma refac: am avut un infarct si un preinfarct si nu am stiut de ele. Mama e grav bolnava. Am o gramada de medicamente de luat“, a spus comisarul-sef Liviu Balanescu, fost comandant al Politiei municipiului Tirgu Jiu • Comisarul-sef Victor Baroianu, adjunctul comisarului-sef Nicolescu, are de acum mai mult timp sa se ocupe de administrarea averii personale


Patru comisari-sefi din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj s-au cerut la pensie, inainte de a avea virsta legala de pensionare, toti motivind ca sufera de diferite boli. In total, au depus cereri de pensionare 20 de ofiteri si subofiteri din cadrul IJP Gorj. Dintre cele sase cadre superioare care au depus cerere, numai unul a iesit la pensie cu virsta corespunzatoare, restul prezentind acte medicale. Ofiterul pensionat cu functia cea mai mare este comisarul-sef Victor Baroianu, adjunctul comandantului Politiei Gorj. Motivele medicale l-au impins pe Victor Baroianu sa iasa la pensie. O data cu plecarea din politie, acesta poate sa se ocupe mai mult de una dintre cele mai mari averi pe care le-a avut vreun politist din Gorj, cel putin asa reiese din declaratia de avere. Conform acesteia, Victor Baroianu, fostul adjunct al comisarului-sef, detine: 3,5 hectare de teren agricol, 0,5 hectare de teren forestier, un apartament, doua case, dintre care una de vacanta, si un autoturism Volkswagen Golf din 1991. Comisarul-sef Baroianu a fost sanctionat anul trecut de ministerul de resort. Adjunctul comandantului a primit in 2004 o atentionare pentru superficialitate in executarea activitatii de indrumare si control, in ceea ce priveste oamenii pe care ii avea in subordine.


Balanescu este grav bolnav


Spre deosebire de Baroianu, comisarul-sef Liviu Balanescu, fostul comandant al Politiei Municipale Tirgu Jiu, detine, in comuna Balesti, o casa cu etaj aflata in constructie. Contactat telefonic, fostul comandat al Politiei Tirgu Jiu a declarat ca este grav bolnav si ca se impunea sa iasa la pensie, pentru a-si reveni. „Trebuie sa ma retrag. Trebuie sa ma refac: am avut un infarct si un preinfarct si nu am stiut de ele. Mama e grav bolnava. Am o gramada de medicamente de luat. In fiecare zi iau. Am avut o problema si cu piciorul, dar s-a rezolvat. Nu ma mai doare. Am probleme cu inima si e pericol de explozie a unor vene la timpla. Rareori tensiunea scade sub 18“, a precizat comisarul-sef Liviu Balanescu, care s-a pensionat la 52 de ani. Favorit pentru preluarea fotoliului de comandant al politiei municipale a devenit comisarul Viorel Salvador Matei Caragea, avansat de doua ori la exceptional in ultimii trei ani. S-au pensionat, de asemenea, comisarii-sefi Mircea Culcea, de la Cercetari Penale, si Alexie Rinculescu, de la Serviciul Cabinet. S-au pensionat la virsta comisarul Florel Nicola, precum si inspectorul principal Gheorghe Curca, ofiter care a depus o cerere pentru a fi pensionat, neavind virsta necesara. „Au mai iesit la pensie 14 agenti de politie – in total 20 de cadre ale IJP Gorj. Singurul iesit la virsta este comisarul Nicola. Posturile au ramas vacante si vor fi scoase la concurs“, a precizat Cornelia Micu, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului Judetean de Politie Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU