14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii fara un loc de munca s-au calcat in picioare pentru o piine

Craiovenii fara un loc de munca s-au calcat in picioare pentru o piine

Dintre cei 1.780 de solicitanti, doar 65 au primit o slujba


Bursa Locurilor de Munca le-a oferit ieri celor 1.780 de persoane care au trecut pragul Casei Studentilor oferte variate. Dezavantajate s-au considerat doar persoanele cu studii superioare, care nu au reprezentat un segment interesant pentru angajatori, majoritatea ofertelor fiind pentru slujbe ca zidar, confectioner articole textile sau fierar betonist.


Desi Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj a contactat 164 de angajatori, doar 33 s-au prezentat la desfasurarea evenimentului. Acestia au avut insa de unde sa aleaga. In jurul orei 11.00, sala devenise neincapatoare pentru sutele de craioveni veniti in cautarea unui loc de munca, fiind necesara interventia fortelor de ordine. Cum bursa s-a adresat tuturor categoriilor de solicitanti, studenti, dar si persoane peste 45 de ani au incercat sa isi gaseasca o slujba bine platita. 196 dintre ei au avut norocul sa fie selectati in vederea angajarii, urmind ca saptamina viitoare sa se prezinte la interviu, dupa care se va stabili daca vor fi primi posturile solicitate. „Am reusit sa ma angajez ca agent de asigurari. Nu au fost multe oferte pentru cei cu facultate si am ales ce am crezut ca mi se potriveste. Nu stiu daca o sa fac cariera in acest domeniu, dar macar cistig si eu o piine“, a precizat Ionut Gavrila, unul dintre craiovenii selectati.


Majoritatea solicitantilor si-au facut sperante desarte, insa 65 dintre cei prezenti vor avea de luni un nou loc de munca, cu functii precum traducator, baby sitter, agent de paza sau casier. „Pentru a-si gasi un serviciu, au venit atit persoane care se afla in evidenta noastra ca somere, cit si craioveni care si-au dorit un salariu atractiv. Chiar daca au gasit sau nu ce doreau, pentru toti a fost o oportunitate in plus“, a mentionat Catalin Dumitrescu, purtatorul de cuvint al AJOFM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS