20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria a cerut o expertiza tehnica a cladirii Filarmonicii „Oltenia“

Primaria a cerut o expertiza tehnica a cladirii Filarmonicii „Oltenia“

Din 24 de miliarde alocate in 2005, doar doua sint destinate reparatiilor


In urma prabusirii tavanului salii de spectacole a Filarmonicii „Oltenia“, autoritatile locale au cerut efectuarea urgenta a unor expertize tehnice ale cladirii, pentru a vedea de ce reparatii este nevoie. De ieri, orchestra filarmonicii si-a suspendat spectacolele din incinta, primaria gasind ca solutie pentru repetitii punerea la dispozitie a unei sali din cadrul Liceului de Arta „Marin Sorescu“.


Viceprimarul Sorin Iordache, care a fost la fata locului din partea administratiei locale, a rasuflat usurat ca incidentul nu s-a petrecut in timpul vreunui spectacol, cind se afla lume in sala.


„Putea sa se-ntimple o nenorocire daca erau spectatori in sala. Sint scaune rupte, puteau fi victime. Nu stiu de cind nu s-a renovat acolo, dar parerea mea este ca tavanul este vechi de 30-40 de ani. Dupa aceasta intimplare, le-am cerut celor de la directia de patrimoniu sa efectueze doua expertize tehnice ale cladirii, sa vedem ce reparatii sint necesare. O astfel de expertiza se va face si la Teatrul Liric «Elena Teodorini», ca de altfel la toate salile de spectacole“, a declarat Iordache. Imobilul care gazduieste Filarmonica „Oltenia“ se afla in patrimoniul primariei, care se ocupa indirect de reparatii. Cladirea se afla in administrarea filarmonicii, care primeste anual subventii de la bugetul local, pe care le repartizeaza dupa necesitati, in baza autonomiei de care dispune. Potrivit viceprimarului Iordache, pentru 2005 institutiei i s-au repartizat de la buget 24 de miliarde de lei, din care 22 de miliarde au fost directionate pentru cheltuieli cu personalul si doua miliarde pentru cheltuieli materiale (unde se incadreaza si reparatiile). Dupa efectuarea expertizelor, primaria ar putea aloca fonduri la rectificarea bugetara, pentru reparatiile necesare cladirii, a admis viceprimarul Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS