Acasă Actualitate O delegatie franceza a vizitat judetul Olt

O delegatie franceza a vizitat judetul Olt

-

O delegatie a departamentului Loiret-Franta s-a aflat la inceputul saptaminii in vizita in judetul Olt. Alcatuita din zece membri ai comisiei amenajarii teritoriului si actiunii economice din cadrul Consiliului General Loiret, delegatia a avut drept scop stabilirea unui parteneriat intre Franta si România pe domeniile agricultura, sanatate, industrie alimentara, cultura si educatie. Oaspetii francezi au vizitat Fabrica ROMCONSERV de la Caracal, Asociatia Agricola Visina, orasul Corabia, un liceu din Slatina, comuna Izbiceni si Spitalul Judetean din Slatina. Miercuri, in ultima zi a vizitei, autoritatile judetene au organizat o conferinta de presa, membrii delegatiei franceze exprimindu-si public concluziile vizitei in Olt. Seful delegatiei, Antoine Carre, deputat al departamentului Loiret, care indeplineste si calitatea de prim-vicepresedinte al Consiliului General Loiret si presedinte al Comisiei amenajarii teritoriului si actiunii economice, a declarat ca membrii delegatiei au fost impresionati de primirea calda. Carre a spus ca membrii delegatiei au observat ca oltenii pareau deosebit de „stresati“.


„Intentia vizitei noastre in judetul Olt consta in posibilitatea crearii unui parteneriat cu tara dumneavoastra. Am venit aici pentru a stabili contacte in domenii ca sanatate, social, invatamint, agricultura, agroturism etc. La intoarcerea in Franta vom elabora un bilant, pe care il vom prezenta presedintelui Consiliului General Loiret si celorlalte autoritati abilitate. In functie de concluzii, se va hotari daca va exista un parteneriat. Am observat ca oamenii intilniti pe strada pareau foarte stresati“, a spus Antoine Carre in cadrul conferintei de presa. Dupa vizita in Olt, delegatia franceza se va deplasa in judetul Bacau.

ȘTIRI VIDEO GdS

România U15 se duelează cu Cipru în ultimele jocuri ale anului

Naţionala României U15 va disputa în perioada 19-21 noiembrie două jocuri amicale în compania selecționatei Ciprului, la Centrul Național de Fotbal Buftea....