9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul PECO Gorj il „imprumuta“ cu combustibil pe Relu Stefanoiu

Directorul PECO Gorj il „imprumuta“ cu combustibil pe Relu Stefanoiu

• Anchetele in cazul Relu Stefanoiu i-au condus pe procurorii gorjeni la unul dintre prietenii de nadejde ai omului de afaceri din Novaci, respectiv directorul PECO Gorj, Dumitru Pruna • PECO Gorj ii furniza combustibil firmei lui Stefanoiu, iar omul de afaceri platea benzina sau motorina cind avea bani • Numele lui Stefanoiu mai apare si in dosarul BCR, banca de la care a beneficiat de credite de peste 80 de miliarde de lei • Cele patru agende ale lui Relu Stefanoiu cuprind peste 100 de nume de persoane care ar fi primit mita sau bunuri pentru a-l „ajuta“ pe omul de afaceri din Novaci, dupa cum au precizat surse judiciare • Directorul de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Gorj, Grigore Draganescu, este acuzat de procurori ca a primit bani si bunuri, pentru a se face ca il controleaza pe Stefanoiu • In atentia PNA Bucuresti au intrat pina in prezent noua persoane, acuzate ca ar fi primit mita de la Stefanoiu


Activitatea omului de afaceri Relu Stefanoiu le ofera anchetatorilor noi si noi surprize. Una dintre acestea se numeste directorul PECO Gorj, Dumitru Pruna, care este anchetat de Parchetul National Anticoruptie, dupa ce dosarul s-a aflat in verificari la Inspectoratul Judetean de Politie Gorj. Dumitru Pruna este acuzat de abuz in serviciu, iar omul de afaceri Relu Stefanoiu – de complicitate la abuz in serviciu, dupa cum au precizat surse autorizate din cadrul Biroului PNA Tirgu Jiu. Organele de ancheta au stabilit ca PECO Gorj, din dispozitia directorului Dumitru Pruna, ii oferea combustibil firmei SENACO Novaci, unde este patron Stefanoiu, fara ca acesta sa achite benzina sau motorina in avans, asa cum se mentioneaza intr-o hotarire a Centralei PETROM. Dispozitia respectiva de plata a combustibililor era valabila pentru societatile cu datorii, asa cum era si cazul firmei lui Relu Stefanoiu. Procurorii au descoperit ca plata se facea dupa sase luni sau chiar dupa un an.


Sute de tone de combustibil


PECO Gorj il „credita“ pe Relu Stefanoiu si il pasuia la plata. Este vorba de sute de tone de produse petroliere furnizate in perioada 2002-2004. Interesant este ca a doua societate detinuta de omul de afaceri din Novaci, SC Gilort Tirgu Carbunesti, se aproviziona cu produse petroliere de la SENACO. Pe numele lui Dumitru Pruna mai exista la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj un dosar, care vizeaza tot infractiunea de abuz in serviciu. Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota a precizat ca Dumitru Pruna, in calitate de director al PECO Gorj, a oferit lucrari unei firme la care era actionar semnificativ. Este vorba de SC PETROCONSTRUCT, firma la care activeaza si Constantin Pruna, fratele lui Dumitru Pruna. „Fratele lui Dumitru Pruna avea si o functie de director acolo, iar directorul PECO, Dumitru Pruna, era actionar semnificativ. PETROCONSTRUCT a efectuat lucrari de aproape un miliard de lei la o statie PECO din Tirgu Carbunesti. Dumitru Pruna este acuzat de abuz in serviciu, iar fratele sau de complicitate la abuz in serviciu“, a declarat Gheorghe Mota.


Bani si benzina pentru directorul SGA Gorj


Cercul persoanelor cu functii de raspundere care au legatura cu Relu Stefanoiu se largeste pe zi ce trece. In dosarul aflat la PNA Bucuresti, care vizeaza infractiunile de luare si dare de mita, a fost inclus si numele directorului Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Gorj, Grigore Draganescu. Zilele trecute procurorii PNA au decis ca se impune cercetarea lui Draganescu intr-un dosar separat. Seful SGA Gorj este acuzat ca a pretins si primit bani si alte foloase materiale. In mai 2004, directorul SGA Gorj ar fi primit 15 milioane de lei de la Stefanoiu, iar in iulie 2004 inca zece milioane de lei. In decembrie 2004, anchetatorii au stabilit ca Draganescu a beneficiat de 30 de litri de benzina, plus un bon valoric de 1,2 milioane de lei. SGA trebuia sa verifice activitatea firmelor lui Stefanoiu. In vizorul anchetatorilor au mai intrat in urma cu doua saptamini Nicolae Mischie, prorector la Universitatea „Constantin Brâncusi“, Maria Dumitrascu, primar al comunei Berlesti, Nicolae Isar, angajat al Directiei de Ape Jiu Craiova – sucursala Gorj, Gabriel Ungureanu, angajat al Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean Gorj, Cristinel Faitar, primar al comunei Rosia de Amaradia, Ion Dondera, contabil la SGA Gorj, Viorel Croitoru, primar in comuna Bolbosi, si Daniel Ilie Pavel, angajat in cadrul Directiei Tehnice din CJ Gorj. Toti acestia sint anchetati pentru luare de mita, Stefanoiu fiind cercetat pentru dare de mita. Surse autorizate din cadrul PNA au precizat ca cele patru agende ale lui Stefanoiu cuprind peste 100 de nume de persoane cu functii de raspundere, majoritatea din Gorj. Dosarele omului de afaceri din Novaci se inmultesc insa pe zi ce trece. Tot la PNA se mai afla in curs de finalizare o ancheta care se refera la obtinerea de catre Relu Stefanoiu a peste 80 de miliarde de lei credite BCR, bani utilizati in alte scopuri decit pentru cele pentru care au fost obtinuti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU