14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii doljeni s-au perfectionat la Scoala Engleza de la Chelsea Centre din Londra

Profesorii doljeni s-au perfectionat la Scoala Engleza de la Chelsea Centre din Londra

Cursul se adreseaza profesorilor de limba engleza din diferite tari, fiind un curs general combinat cu observatii de metodica a predarii limbii engleze.


Cursul s-a desfasurat la „The English School at the Chelsea Centre“ Londra, Marea Britanie, un centru modern de perfectionare lingvistica. Acesta ofera participantilor, cadre didactice din invatamintul preuniversitar care predau limba engleza nonnativa in afara Marii Britanii, cursuri de limba engleza la nivel avansat. La curs au participat profesori din Cehia, Germania, Polonia, Argentina, China, Ungaria si România.


Printre cursantii români se numara prof. Paula Marincei, de la Scoala nr. 12 „Decebal“ si prof. Alina Rotariu, de la Scoala nr. 39 „Nicolae Balcescu“ din Craiova.


Scoala este situata in zona centrala a Londrei, pe binecunoscutul bulevard King’Road, Chelsea.


Cursantii gasesc o varietate larga de cotidiene, saptaminale, reviste, precum si programul cultural editat de institutia de invatamint in cafeteria scolii. Un spatiu numit „cyber-cafeteria“ este dotat cu ordinatoare multimedia cu acces internet si poate fi utilizat de orice cursant interesat.


O etapa importanta a cursului a constituit-o participarea la diferite lectii din cadrul Scolii Chelsea si evaluarea elevilor. Aceasta ne-a oferit ocazia sa ne familiarizam cu invatamintul britanic, cultura engleza si am aflat noutati metodice de predare la clasa, care se imbina armonios cu tehnicile traditionale.


In timpul liber s-au organizat vizite la obiective turistice, muzee, teatre si excursii in afara Londrei.


La intoarcerea acasa am prezentat diverse materiale: fotografii, pliante, ilustrate, portofolii tematice, un CD elevilor si colegilor nostri, precum si directorilor institutiilor noastre implicati in proiecte Comenius si celorlalti care doresc sa se implice in viitoare proiecte.


Ca profesori de limba engleza, putem spune ca, participind la acest curs de formare continua in Marea Britanie, ne-am imbogatit limba engleza vorbita, scrisa, precum si metodele de predare la clasa. Participarea activa la toate activitatile din cadrul cursului ne va ajuta sa devenim profesori mai buni, mai bine pregatiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS