14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii trebuie sa astepte decesul unei persoane pentru a primi o locuinta

Craiovenii trebuie sa astepte decesul unei persoane pentru a primi o locuinta

36 de craioveni au avut „norocul“ de a fi luni pe ordinea de zi a comisiei sociale. Conform HCL 99/2004, aceasta este singura in masura sa analizeze toate cererile pentru o locuinta sociala si sa propuna Consiliului Local Craiova repartizarea ei. In situatia in care membrii consiliului local nu sint de acord, cazul trebuie rediscutat de comisie. In cea mai mare parte, cei care solicitau luni o casa erau persoane evacuate, care in scurt timp vor ramine pe strada. Este cazul Constantinei Dumitru, de pe strada Oltet, care in urma cu citeva zile a primit ordinul de evacuare. Vazindu-se aruncata in strada, desi avea dosar de locuinta de citiva ani, aceasta a implorat sa fie inclusa pe ordinea de zi, pentru a-si mari sansele de a avea o casa. La sedintele comisiei se discuta in special cazurile urgente pentru care trebuie gasita o rezolvare. In citeva situatii, cei a caror situatie trebuia lamurita locuiau deja la rude, avind o sentinta de evacuare. Pentru repartizarea locuintelor, fie ca este vorba de cele sociale sau ANL, persoanele evacuate primesc citeva puncte in plus.


Dupa analizarea situatiei locative a celor 36 de craioveni, comisia a stabilit prioritatile si doar pentru zece s-a gasit o rezolvare. Tinind cont de gravitatea fiecarui caz, cel mai greu de repartizat au fost camerele disponibile aflate in administrarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL). Imobilele trebuie locuite in primul rind pentru a stopa intrarea abuziva a altor craioveni.


Conform legii, deoarece in Craiova nu se construiesc locuinte sociale, primirea unei camere se face doar in momentul in care este descoperita una libera. In acest caz, craiovenii trebuie sa astepte fie ca titularul de drept sa moara, fie ca acesta sa isi cumpere o casa si sa se mute. Cum ultima posibilitatea are sanse minime de realizare, cei fara locuinta trebuie sa se „roage“ pentru decesul unei persoane. De asemenea, s-a reglementat si situatia craiovenilor care deja locuiau in citeva imobile.


Din pacate, in prezent nu mai exista nici o locuinta disponibila in casele administrate de RAADPFL. Pentru a locui in camere, cei care au avut norocul sa le primeasca trebuie mai intii sa obtina avizul din partea membrilor consiliului local, la intilnirea de la sfirsitul lunii aprilie.


30 iunie, data-limita pentru reactualizarea dosarelor


Pentru a avea sansa de a primi o locuinta de la stat, craiovenii sint nevoiti si in acest an sa isi reinnoiasca dosarele. Data-limita stabilita de comisia sociala este de 30 iunie 2005. Fie ca este vorba de o locuinta ANL sau sociala, titularii trebuie sa aduca din nou toate actele necesare. In caz contrar, acestia vor fi direct raspunzatori de locurile pe care le vor ocupa pe listele de prioritati. In legatura cu aceeasi problema, si anul trecut a izbucnit un adevarat scandal, cind citiva dintre titularii dosarelor nu si le-au reactualizat, contestind pozitia ocupata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS