8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorian Baicea, reconfirmat ca sef al IJP Olt

Florian Baicea, reconfirmat ca sef al IJP Olt

Comisarul-sef Florian Baicea ramine pe post. Acesta a spulberat zvonurile aparute in teritoriu, care il dadeau ca fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie si a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca ministrul administratiei si internelor a respins cererea sa de a fi trecut pe functia de adjunct al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Olt, reconfirmindu-l ca inspector-sef al institutiei. „Si pe mine m-a surprins ordinul primit de la Bucuresti, deoarece, desi mi s-a propus sa conduc inspectoratele din Vilcea sau Teleorman, am refuzat oferta si am cerut sa ramin in Olt, dar sa fiu trecut pe una dintre cele trei functii de adjunct. Se pare insa ca domnul ministru a avut alta opinie“, a spus Baicea. Ministerul Administratiei si Internelor a efectuat, in perioada 22-25 martie, un control al activitatii IJP Olt, control care se pare ca nu a scos la iveala mari deficiente, din moment ce Baicea a ramas pe functie.


Nu acelasi lucru se poate spune
despre alt control initiat la Politia Slatina in luna februarie de chiar seful inspectoratului. Baicea a declarat ca inspectia s-a lasat cu urmari nu tocmai roz din moment ce s-a luat hotarirea ca neajunsurile in cauza sa reprezinte obiectul unui material care va fi analizat in urmatoarele citeva zile de un consiliu de disciplina din cadrul IJP Olt. „Controlul acesta mi-a dat ocazia sa descopar anumite erori in activitatea institutiei verificate. Mai exact, am gasit neajunsuri care nu pot fi trecute cu vederea la trei sefi din cadrul Politiei Slatina, dar si la sefi de alte formatiuni, precum Ordine Publica, Judiciar etc. Sint vizati atit actualul sef al institutiei, domnul Orzata (Gabriel Orzata – n.r.), cit si adjunctii Dutu (Constantin Dutu – n.r.) si Nastase Chirita, care acum e pensionat. In doua saptamini dupa ce voi vedea materialul, eu voi decide daca am sa fiu de acord cu masurile dispuse de consiliul care va analiza materialul cu pricina, sau nu. Daca va fi nevoie, am sa iau alte masuri, depinde. Oricum, se poate merge pina la eliberarea din functie a celor implicati si nu va fi un control de rutina, superficial“, a precizat Baicea.


In perioada urmatoare trebuie sa soseasca de la Bucuresti ordinul care va stabili data la care va avea loc concursul pentru ocuparea celor doua posturi de adjunct la IJP, precum si la Politia Slatina, toate ramase vacante dupa iesirea la pensie a fostilor detinatori, respectiv comisarii Ioan Mladin, Chirita Nastase si Grigore Raileanu. Baicea pare insa decis sa aduca la conducerea politiei slatinene un adjunct tinar, de pina in 40 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS