14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocurile de parcare din fata blocurilor ar putea fi licitate intre locatari

Locurile de parcare din fata blocurilor ar putea fi licitate intre locatari

Dupa ce au prelungit termenul pentru rezolvarea problemelor privind constructia de balcoane, alesii locali s-au gindit sa impotmoleasca si ridicarea de garaje. Conform noilor reglementari de la nivelul municipalitatii, nu se mai elibereaza contracte de concesionare. Data la care expira aceasta decizie este incerta, deoarece este in strinsa legatura cu finalizarea cererilor conform Legii nr. 10/2001. Certificatele de urbanism nu mai pot fi obtinute pina cind toti craiovenii care au formulat cereri de despagubire nu vor obtine un raspuns. Hotarirea a fost adoptata tocmai pentru a elimina ulterioarele probleme intre chiriasi si proprietarii de drept. Ritmul in care se rezolva petitiile este destul de anevoios, functionarii din primarie avind nevoie de citeva luni pentru a da avizul la un singur dosar. Acesta este motivul pentru care zeci de persoane depun zilnic plingeri, acuzind ineficienta celor care ii reprezinta. Cind situatia va fi clarificata, toate contractele de concesiune va trebui sa treaca mai intii prin consiliul local, urmind sa fie aprobate printr-o hotarire a membrilor CL. Planurile de urbanism pe baza carora se vor elibera aprobarile trebuie sa cuprinda zonele de amplasare a garajelor, costurile acestora urmind sa fie suportate de solicitanti. Deoarece nu se cunoaste un termen precis, autoritatile locale ar putea trece la demolarea garajelor construite ilegal. La ora actuala, in cea mai mare parte dintre cazuri, proprietarii nu au intocmit actele necesare.


Craiovenii refuza sa renunte la garajele lor


In aceasta situatie, craiovenii care au garaje s-au gindit sa ii asalteze pe alesii locali cu tot felul de petitii, in speranta ca vor primi un raspuns pozitiv. Incercind sa ii convinga ca ele nu provoaca nici o paguba, acestia si-au intemeiat plingerile pe faptul ca in acele perimetre nu exista retelele subterane de termoficare, canalizare si gaze. „Sintem mai multi vecini care ne-am facut, din ce am putut, cite un adapost pentru masini. De foarte multe ori au avut loc spargeri in cartier si ne-am gindit ca asa nu vom mai fi afectati. Acestea se afla lipite de gardul Gradinitei nr. 52 si nu incurca pe nimeni. Am fost de nenumarate ori la primarie sa ni se dea autorizatie, dar ne-au tot aminat. Pina luna asta, cind mi-au raspuns ca s-a decis suspendarea. Nimeni insa nu isi va da garajul jos“, a declarat Florin Popescu, din cartierul Craiovita Noua, bl. 41b.


Cind situatia va fi clarificata, una dintre optiuni este inchirierea terenului respectiv, deoarece apartine domeniului public. Functionarii primariei trebuie sa intocmeasca planul urbanistic si sa stabileasca casetarile. Acest lucru presupune ca aceia care il ocupa sa plateasca lunar o anumita suma catre primarie. In cazul in care exista mai multe cereri, va fi nevoie de organizarea unei licitatii, in urma careia sa se stabileasca care locatari vor avea dreptul sa isi parcheze masinile.


„Va fi o harababura. Vecinii vor incepe sa se certe intre ei pentru un amarit de loc. Apoi exista si posibilitatea ca acestea sa fie ocupate de cei mai instariti, deoarece vor oferi mai multi bani“, a incheiat Florin Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS