10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel mai batrin locuitor din Tirgu Jiu si-a serbat un veac de existenta

Cel mai batrin locuitor din Tirgu Jiu si-a serbat un veac de existenta

Floarea Mutulescu, cel mai batrin locuitor din Tirgu Jiu, a implinit ieri 100 de ani. Aceasta a fost sarbatorita, in apartamentul ei din cartierul Grivita, de familie, vecini si de reprezentantii Primariei Tirgu Jiu, in frunte cu edilul-sef, Florin Circiumaru. Acestia i-au oferit un tort de frisca, un cos cu 101 garoafe si un premiu de zece milioane de lei.


Floarea Mutulescu si-a serbat ziua de nastere cu un pahar de sampanie, impreuna cu invitatii si cele trei fiice. Acestea au spus ca mama lor nu are un regim alimentar anume, ea consumind orice fel de mincare si, din cind in cind, cite o ceasca de cafea sau un paharel de tuica. Cu toate ca si-a pierdut vederea si nu se mai poate deplasa, batrina de 100 de ani este foarte lucida: „Ma simt bine. Cu picioarele e mai greu. Sint impresionata de gestul primariei“, a spus Floarea Mutulescu.


Floarea Mutulescu are trei fiice, cu virste cuprinse intre 76 si 80 de ani, dar numai una dintre acestea locuieste impreuna cu ea. Parintii batrinei au avut si ei o viata indelungata, traind peste 80 de ani, dar sotul batrinei a murit in urma cu 40 de ani, iar singurul stranepot al acesteia a murit la 49 de ani.


Batrina a fost asuprita de comunisti


Floarea Mutulescu s-a nascut in localitatea Ticleni si provine dintr-o familie instarita. Copilaria si-a petrecut-o in satul Bibesti, iar dupa casatorie a trait in comuna Hurezani, pina in anul 1950, cind s-a mutat in Tirgu Jiu. Familia batrinei si cele trei fiice au avut de suferit de pe urma regimului comunist. Liliana Floroiu a spus ca familia ei a fost scoasa din casa de comunisti in numai patru ore: „Casa a fost confiscata de comunisti si a devenit sediul Primariei Hurezani. Ne-au scos din casa in numai patru ore. Ne-au confiscat tot ce avem. Parintii nostri aveau 40 de hectare de teren agricol si forestier. Nu am ramas cu nimic. Ne-au luat tot. Nu puteam sa ne angajam pentru ca nu aveam origini sanatoase. Am fost date afara din serviciu de mai multe ori din aceasta cauza“.


Fiica de 80 de ani mai primeste inca sfaturi de la mama ei


Una dintre fiicele batrinei care ieri a implinit venerabila vista de 100 de ani, Liliana Floroiu, spune ca si la virsta de 80 de ani primeste inca sfaturi de la mama ei: „Si acum imi mai da, citeodata, sfaturi. Stau si le analizez si imi dau seama ca a avut dreptate. Este un exemplu pentru toate generatiile. Ne-a ajutat intotdeauna cind am avut nevoie si a fost alaturi de noi“.


Batrina mai pastreaza in apartamentul ei citeva obiecte de mobilier primite de la parintii ei si povesteste ca, atunci cind era tinara, oamenii erau liberi si respectuosi, iar viata era mai linistita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU