12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMitropolia Olteniei a lansat o campanie de stringere de fonduri

Mitropolia Olteniei a lansat o campanie de stringere de fonduri

Un procent din impozitul pe venit il puteti dona pentru saraci


Orice persoana care doreste sa directioneze o parte din impozitul pe care il plateste statului, aproximativ unu la suta din suma totala, in scopuri umanitare, pentru construirea de biserici, restaurarea monumentelor istorice sau pentru ajutorarea persoanelor nevoiase, trebuie sa depuna pina pe15 mai declaratia de venit global la Administratia Financiara Dolj, in care sa specifice ca doreste sa doneze procentul din impozit.


Mitropolia Olteniei a luat act de aceasta facilitate oferita de lege si spera ca activitatile social-misionare sa fie sprijinite de multi credinciosi. Mitropolia Olteniei a lansat o campanie intitulata „Vrei sa ajuti? 1% te ajuta“, prin intermediul celor doua organizatii neguvernamentale care desfasoara activitati cu caracter crestin si social in favoarea persoanelor aflate in dificultate, pentru promovarea valorilor spirituale si culturale crestine, dar si pentru constructia si restaurarea de lacasuri de cult.


1% din impozit poate reprezenta hrana unui copil pentru doua zile


„Potrivit Codului Fiscal, a Legii nr. 571/2003, articolul 90, alin. 2, incepind cu 2005, o parte din impozitul catre stat poate fi dat de oameni pentru ajutorarea semenilor sau construirea de asezaminte religioase. Asociatia «Vasiliada», care are ca principala misiune oferirea de servicii sociale persoanelor nevoiase, si-a propus ca din fondurile obtinute in urma campaniei «Vrei sa ajuti? 1% te ajuta!» sa sprijine cu lapte praf familiile sarace care au copii nou-nascuti, sa ofere o masa de prinz pentru 60 de copii romi de virsta scolara, sa inceapa lucrarile de constructie pentru extinderea centrului destinat copiilor nevoiasi din Craiova; asigurarea mesei zilnice pentru 30 de batrini, precum si oferirea de medicamente cit mai multor persoane nevoiase din judetele Dolj si Gorj. Fundatia «Cuvintul care zideste», care este o organizatie neguvernamentala infiintata cu scopul de a promova valorile spirituale si culturale crestine, de a desfasura activitati de ajutorare a persoanelor aflate in dificultate, cu fondurile obtinute in urma acestei campanii, isi propune sa ajute elevii si studentii nevoiasi in vederea continuarii studiilor, precum si bisericile aflate in constructie sau restaurarea monumentelor istorice“, a precizat Cristian Chiriac, consilier social in cadrul Mitropoliei Olteniei.


Reprezentantii Mitropoliei au precizat ca la aceasta campanie pot participa doar persoanele fizice, pentru ca decizia le apartine in exclusivitate daca isi ofera sprijinul prin donatia de 1% din impozit. „La un salariu de opt sau noua milioane de lei, fiecare om contribuie cu 80-90.000 de lei. Pentru multi este o suma importanta, pentru altii este modica, dar acesti bani pot asigura hrana unui copil si caminul pentru cel putin doua zile! Facem un apel catre toti craiovenii sa sprijine activitatile misionare ale Arhiepiscopiei, optind, in conditiile legii, ca unu la suta din impozitul pe venit global sa fie oferit in scopuri nobile!“, a mai spus Cristian Chiriac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS