10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Mischie, urmarit penal pentru abuz in serviciu intr-un nou dosar

Nicolae Mischie, urmarit penal pentru abuz in serviciu intr-un nou dosar

• Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului Judetean Gorj, a declarat ca SC SENACO Novaci, firma omului de afaceri Relu Stefanoiu, a incasat sase miliarde de lei pentru lucrari neefectuate • Cu toate ca lucrarea de pietruire si asfaltare a unui drum din Bolbosi a costat trei miliarde de lei, CJ Gorj a achitat noua miliarde de lei • In acelasi dosar mai sint urmariti penal Relu Stefanoiu, Ana Albulescu, directoarea economica a CJ Gorj, precum si seful Directiei Tehnice, Nicolae Badescu • Procurorii mai verifica si activitatea firmei SMANIC SRL Matasari, care apartine familiei Mischie


Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a dispus inceperea urmaririi penale impotriva fostului sef al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, anchetat pentru abuz in serviciu intr-un nou dosar. Procurorii gorjeni il acuza pe Mischie si pe alti functionari din cadrul Consiliului Judetean Gorj de producerea unui prejudiciu de sase miliarde de lei. Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a declarat ca fostul presedinte al CJ este urmarit penal, pentru ca a aprobat ilegal spre decontare suma respectiva, fara ca lucrarile pentru care trebuia alocati banii sa fi fost executate. Anchetatorii au stabilit ca firma omului de afaceri Relu Stefanoiu, SC SENACO SA Novaci, a incasat banii pentru o presupusa lucrare de pietruire a drumului din comuna Bolbosi. Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj a precizat ca in acest dosar sint cercetati, alaturi de Nicolae Mischie, si Relu Stefanoiu si alti cinci functionari din cadrul CJ Gorj. Intre acestia se afla actualul director economic al consiliului judetean, Ana Albulescu, precum si Nicolae Badescu, directorul Directiei Tehnice din cadrul aceleiasi institutii.


Dosare peste dosare


In dosarul in care Mischie este acuzat de abuz in serviciu este cercetat si primarul din Bolbosi, Viorel Croitoru. „Este un nou dosar care are la baza constatarile Garzii Financiare. S-au achitat bani pentru lucrari neefectuate. Este vorba de lucrari de pietruire, dar si de asfaltare. Trebuie sa soseasca expertizele. Sint urmariti penal pentru abuz in serviciu, iar prejudiciul se ridica la sase miliarde de lei“, a declarat Gheorghe Emil Mota. La sfirsitul saptaminii trecute, Serviciul de Investigare a Fraudelor a inaintat catre Parchetul National Anticoruptie un dosar in care primari si functionari publici sint acuzati ca au primit mita si alte bunuri de la omul de afaceri Relu Stefanoiu, in schimbul unor lucrari de pietruire. Era vorba, intre altii, chiar de primarul din Bolbosi, Viorel Croitoru. Mita ar mai fi primit si Nicolae Mischie, iar Relu Stefanoiu este cercetat pentru dare de mita.


Masini aduse printr-o firma aflata in zona defavorizata


Pe linga noul dosar pe care i l-au intocmit, procurorii gorjeni verifica in prezent si afacerile derulate de Nicolae Mischie prin firma SMANIC Matasari, societate infiintata intr-o zona defavorizata. Obiectivul a fost scutirea de la plata impozitelor si taxelor, masura de care beneficiaza firmele constituite in astfel de localitati. Firma lui Nicolae Mischie a figurat in urma cu un an si intr-un comunicat al Parchetului National Anticoruptie, procurorii sustinind, la vremea respectiva, ca este cercetat modul in care societatea a fost implicata intr-o finantare nerambursabila. Familia Mischie a incercat sa obtina un fond PHARE prin firma SMANIC, pentru a moderniza un centru de vinatoare, insa cererea a fost respinsa. De altfel, Nicolae Mischie a afirmat in dese rinduri ca firma din Matasari nu a derulat nici un fel de activitate. Cu toate acestea, prim-procurorul Emil Mota a precizat ca prin societatea respectiva au fost aduse in tara doua masini. „Este vorba despre doua autoturisme. Se verifica daca se confirma infractiunea de contrabanda. Se stie ca firmele din zonele defavorizate nu platesc taxe. Dorim sa aflam ce s-a intimplat cu aceste masini“, a spus Mota. Nicolae Mischie este judecat deja pentru contrabanda, dupa ce in urma cu mai multi ani a introdus in tara o arma de vinatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS