10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Scolii „Ion Tuculescu“ a inchis una dintre portile de acces

Conducerea Scolii „Ion Tuculescu“ a inchis una dintre portile de acces

Parintii a aproximativ 40 de elevi sint hotariti sa-si retraga copiii de la scoala


De aproximativ trei saptamini, intre parintii elevilor si prescolarilor si conducerea Scolii si gradinitei „Ion Tuculescu“, din cartierul Bariera Vilcii, s-a declansat un conflict. Totul a pornit de la decizia directorului unitatii de invatamint de a inchide una dintre portile de acces in curtea scolii. Elevii si prescolarii sint nevoiti sa ocoleasca mai mult de trei kilometri, pe strada principala, care nu are amenajate trotuare. Din aceasta cauza, parintii sint hotariti sa isi retraga copiii de la aceasta unitate scolara. Directorul se apara, spunind ca inchiderea portii a fost o masura necesara, luata in urma spargerilor care au avut loc in ultimul an.


Directorul Scolii „Ion Tuculescu“ din Craiova, Titu Scarlat, a decis, cu citeva zile inainte de vacanta de primavara, ca una dintre portile de acces in curtea scolii sa fie inchisa. Aproximativ 20 de familii, cu unul sau mai multi copii inscrisi la aceasta unitate de invatamint, au fost din prima clipa impotriva acestei decizii. Avind in vedere ca urmau doua saptamini de vacanta, parintii au hotarit sa inainteze protestul lor abia ieri, la reluarea cursurilor. „De aproximativ 30 de ani exista posibilitatea intrarii in curtea scolii pe aceasta poarta. Cu citeva zile inainte de vacanta, am avut surpriza sa descoperim ca respectiva intrare in scoala a fost blocata. Ne-am luat copiii si am ocolit vreo trei kilometri, pe strada principala, unde este un trafic intens de masini, dar nu exista trotuare pe care micutii sa mearga in siguranta. De acasa si pina la scoala, cind era deschisa poarta, nu mergeau mai mult de doua sau trei minute. Dupa inchiderea acesteia, copiii sar gardul sau, mai nou, au sapat o groapa, pe sub gard, prin care se strecoara. Azi-dimineata (luni – n.r.), cinci dintre parinti am mers la scoala impreuna cu copiii ca sa-l rugam pe director sa deschida iar poarta. La deschiderea cursurilor acesta a tinut un discurs in care ne-a spus ca o scoala civilizata trebuie sa aiba curtea scolii inchisa, iar cind i-am spus ca ne retragem copiii de la scoala ne-a raspuns ca il amenintam si ca nu are ce sa mai discute cu noi!“, a povestit Mariana Tufan.


Parintii sint hotariti sa-si mute copiii la alte scoli


Parintii copiilor sint revoltati de atitudinea directorului scolii si banuiesc ca in spatele acestei decizii se ascund anumite interese.


„Cind copiii ajungeau imediat la scoala, stiam ca sint in siguranta. Majoritatea parintilor muncim si nu ne putem duce si aduce copiii in fiecare zi, de la scoala. Nu mai avem nici o siguranta, avind in vedere ca trebuie sa ocoleasca kilometri buni pentru a ajunge, de fapt, de unde au plecat. Noi, vecinii revoltati de decizia directorului, banuim ca acesta a inchis poarta scolii pentru a facilita unui domn din zona deschiderea unui service auto“, a spus Cristi Vleaju, tatal unui prescolar.


Parintii sint suparati si de educatia pe care o primesc copiii in Scoala „Ion Tuculescu“. Ei spun ca unitatea la care invata micutii lor este printre scolile mai slabe din Craiova.


„I-am inscris la aceasta scoala pentru ca este aproape de casa, dar pentru ca acum sint nevoiti sa ocoleasca atitia kilometri, mai bine ii ducem in alta parte, de exemplu la Scoala nr. 23, care este una dintre scolile bune din oras“, a spus Mihaela Negoita.


Bariera Vilcii – „improvizatie de cartier“


Daca revolta parintilor a ajuns pina la ideea transferului copiilor in ale unitati de invatamint, directorul a declarat ca toate deciziile lui au fost luate legal: „Anul trecut, de Craciun, scoala a fost sparta. Au fost furate calculatoare, iar eu sint pasibil de pedeapsa pentru ca in acel moment curtea scolii nu era pazita la toate portile existente. Intre timp am angajat un paznic, dar acesta nu poate sa acopere intreg perimetrul scolii, cu toate intrarile laterale.


Dupa o perioada, a mai avut loc o tentativa de spargere, dar paznicul i-a zarit pe hoti si acestia au fugit pe poarta din spate, pe care am hotarit sa o inchidem. Stradutele acestui cartier sint neiluminate, acesta este o improvizatie de cartier. In plus, cind acea poarta era deschisa, multi locuitori din zona treceau prin curtea scolii ca pe bulevard, chiar cu masini de mare tonaj. Decizia a fost luata si va fi respectata, iar poarta de intrare in curtea scolii va ramine inchisa“. In ceea ce priveste educatia pe care o primesc copiii in aceasta unitate scolara, ne abtinem de la orice comentariu, avind in vedere ca insusi directorul scolii, profesor de matematica, profitind de faptul ca ieri a fost prima zi de scoala, si-a „permis“ sa intirzie aproximativ o jumatate de ora la clasa a VI-a C, pe motiv ca a fost retinut cu probleme la Inspectoratul Scolar Judetean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS