10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bebelus a murit dupa ce mama lui a fugit cu el din spital

Un bebelus a murit dupa ce mama lui a fugit cu el din spital

Nou-nascutul a decedat pentru ca a fost lipsit de tratamentul medical necesar


O femeie din comuna doljeana Vela a fost trimisa in judecata de procurorii craioveni, saptamina trecuta, sub acuzatia de ucidere din culpa a baietelului sau nou-nascut. Micutul a decedat dupa ce mama lui a fugit cu el din spital, desi copilul se nascuse prematur si avea nevoie de tratament.


Tinara mama a fost acuzata de ucidere din culpa


Elena Alina Dumitrica, de 23 de ani, locuieste in comuna Vela impreuna cu mama sa, Maria, si cu concubinul Lucica Udrea. Pe 1 iunie 2003, tinara a adus pe lume un baietel. A nascut la domiciliu, asistata de o asistenta medicala, apoi a fost transportata cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova. Copilul, care se nascuse prematur, a fost pus la incubator si trecut imediat pe tratament. Pe 3 iunie, starea lui s-a ameliorat, astfel ca micutul a fost scos de la incubator si dus in acelasi salon cu mama. Desi i se spusese ca nou-nascutul are probleme la plamini si trebuie sa urmeze un tratament strict in spital, Elena Dumitrica a cerut in doua rinduri sa fie externata impreuna cu bebelusul. Cadrele medicale au refuzat, sub pretextul ca ar pune in pericol viata copilului. Mama insa nu a inteles si, in seara zilei de 3 iunie, pe la ora 20.00, s-a imbracat, si-a luat copilul in brate, s-a suit intr-un taxi si s-a intors acasa, la Vela. Cind au vazut-o pe Elena cu bebelusul, atit maica-sa, cit si concubinul ei au certat-o, spunindu-i ca nu trebuia sa plece din spital cu copilul bolnav. Femeia a sustinut insa ca a fost nevoita, pentru ca ar fi fost lovita de un medic, iar altul
i-ar fi cerut bani ca „sa-l curete pe al mic la plamini“. In aceeasi seara, in jurul orei 23.00, dupa ce a fost alaptat, bebelusul nu s-a simtit bine. Familia a chemat o ambulanta, insa cadrele medicale n-au mai putut sa faca nimic. Micutul murise.


Potrivit medicilor legisti, decesul nou-nascutului a fost cauzat de insuficienta cardio-respiratorie, consecinta a unei pneumonii interstitiale, boala tratabila in sistemul sanitar. Procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova au ajuns la concluzia ca moartea micutului s-a produs din cauza mamei sale, care a ignorat indicatiile medicilor, parasind unitatea sanitara cu copilul si privindu-l astfel de asistenta medicala necesara. Acuzata de uciderea din culpa a fiului ei nou-nascut, Elena Alina Dumitrica risca pina la cinci ani de inchisoare pentru fapta sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS