17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoua secretari de comune din Olt au fost sanctionati

Noua secretari de comune din Olt au fost sanctionati

Noua secretari de comune din judetul Olt au primit sanctiuni administrative pentru incalcarea dispozitiilor legale. Ei au fost depistati in urma efectuarii unui control dispus de prefectura, care viza respectarea de catre secretarii primariilor a atributiilor stabilite prin lege. Printre altele, a fost analizata situatia aplicarii legislatiei privind administratia publica locala, venitul minim garantat, regimul proprietatii publice si private, statutul alesilor locali, impozite si taxe locale etc.


Cei noua secretari au fost sanctionati administrativ pentru incalcarea indatoririlor. Mariei Stancu, din cadrul Primariei Redea, i s-au diminuat drepturile salariale cu 10% pe luna februarie, Dora Lungan Danica (comuna Balteni) si Nastase Angelescu (comuna Valeni) s-au ales cu reducerea salariului de baza tot cu 10% pe luna martie, Teodora Baluta (comuna Visina), cu 5%, iar lui Gheorghe Duna (comuna Stoicanesti)
i-a fost scazut salariul pe lunile martie si aprilie cu 10%.


Masura reducerii salariului a mai fost aplicata si in cazul lui Valentin Vladescu, secretar al Primariei comunei Verguleasa, si Niculin Oaie, din Gircov, carora le-a fost diminuat salariul cu 20% pe luna aprilie, respectiv cu 10% pe lunile martie, aprilie si mai. Totodata, Gheorghe Scarlat, secretar al Primariei comunei Corbu, s-a ales cu mustrare scrisa. Secretarul comunei Icoana, Nicolae Dumitru, ca urmare a unor grave abateri, a fost schimbat din functia publica de conducere si a fost trecut pe o functie publica de executie. Verificarile s-au desfasurat in 30 de localitati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS