7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceenii de la „Anghel Saligny“ - serviti cu mezeluri stricate si vin la pahar

Liceenii de la „Anghel Saligny“ – serviti cu mezeluri stricate si vin la pahar

Marfa expirata sau fara certificat de producator si termen de garantie, precum si nereguli majore in ceea ce priveste depozitarea produselor sint doar citeva dintre abaterile pe care le poti descoperi in magazinele craiovene. Pe linga toate acestea, la minimarketul de pe strada Brestei, situat chiar linga Liceul „Anghel Saligny“ si Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, responsabilii unitatii vind vin la pahar.


Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au efectuat simbata controale la unitatile alimentare care au la comercializare produse din carne, in cartierele Severinului si Brestei. Neregulile au fost descoperite chiar la prima unitate verificata, SC Coralex SA. Vinzatorii nu au prezentat inspectorilor OJPC nici un fel de document al unitatii, dar nici certificatele de provenienta a marfii, pe motiv ca acestea nu sint tinute in magazin. Etichetele mezelurilor fie erau indescifrabile, fie lipseau. Carnea tocata care fusese primita in stare refrigerata si care trebuia pastrata intr-un frigider era depozitata in congelator. Restul comerciantilor din magazinele alimentare din cartierul Severinului, de la Groapa, la aparitia inspectorilor OJPC au parasit unitatile, facindu-se nevazuti.


Amenzi drastice pentru comercianti


In cartierul Brestei, la minimarketul Cyp, marfa expusa in vitrinele frigorifice nu avea nici macar etichetele traduse in limba româna. Pastrama de pasare, cirnatii si mezelurile aveau termenul de valabilitate expirat.


„Pe linga neregulile amintite, am descoperit ca in magazine nu se respecta normele de comercializare a carnii de pasare, vinduta vrac. In plus, carnea de mici gata formati era pastrata la temperaturi necorespunzatoare“, a spus Melania Olaru, inspector OJPC Dolj.


Desi unitatea comerciala este situata in apropierea Liceului „Anghel Saligny“, se vindeau bauturi alcoolice la pahar clientilor care puteau lua loc la masutele din fata magazinului.


„Este ilegal sa vinda vin sau alte bauturi alcoolice la terasa din fata magazinului, chiar linga liceu. Vom lua masuri drastice cu acesti comercianti. Pentru neregulile descoperite, cele doua unitati alimentare risca amenzi contraventionale cuprinse intre 5 si 30 de milioane de lei“, a precizat Melania Olaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS