10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnii „chioscari“ din Slatina au inceput sa-si ridice gheretele

Unii „chioscari“ din Slatina au inceput sa-si ridice gheretele

Zi de cosmar, ieri, pentru chioscarii din municipiul Slatina. Un ultimatum al Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat (DADPP) din cadrul primariei, care a expirat in noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, le impunea tuturor patronilor de chioscuri din oras sa-si ridice gheretele de pe spatiul public. Pentru ca numai citiva chioscari s-au conformat ordinelor, acestia mai au timp pina la sfirsitul acestui week-end. De luni, buldozerele vor intra in toate gheretele care vor mai fi gasite pe vechile amplasamente. Directoarea DADPP Slatina, Ana Anghel, a declarat: „Noi i-am avertizat, iar situatia nu este de ieri, de azi. Daca au aminat pina in ultimul moment sa-si rezolve problemele, e treaba lor. Noi ne facem treaba. Luni, avem utilaje care au ordin sa ridice toate chioscurile din oras. Vom schimba aspectul urbei si nu putem face acest lucru cu gheretele de acum, care arata dezolant. Le vom inlocui cu unele noi, din termopan. Proprietarii chioscurilor de acum vor putea sa concesioneze pe viitor suprafetele de teren pe care vor fi amplasate noile gherete. Se vor organiza licitatii in acest sens, la care va putea participa cine doreste“.


„Ce mare lucru faceam noi?…“


Chioscarii din oras pareau impacati cu ideea. O parte isi golisera deja magazinasele de marfa si incepusera sa le dezmembreze singuri. Altii isi continuau activitatea ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. Cei mai afectati erau insa angajatii din gherete. Acestia se gindeau cu groaza la viitor.


„Trei ani am vindut in magazinul asta si acum am ramas pe drumuri. Ce ma fac eu fara loc de munca? Am rate cu sotu’, am datorii la intretinere, cu ce o sa le platesc?!… Seful nu stie daca mai vrea sa continue, asa ca eu… Ce mare lucru faceam noi daca vindeam in continuare pe locurile astea, ca nu loveam pe nimeni, nu dadeam la nimeni in cap. Cistigam si noi o piine, nu altceva!“, a spus Maria Stefanescu, vinzatoare la unul dintre chioscurile care urmeaza sa fie dezafectate.


Ana Anghel a precizat ca au fost trimise 30 de somatii. Noile gherete tip magazin vor fi amenajate fie in apropierea vechilor amplasamente, fie in statiile de autobuz si troleibuz. Urmeaza tonetele unde se comercializeaza ziarele, care vor fi si ele inlocuite cu unele noi, din termopan. Deocamdata, patronii tonetelor de ziare din Slatina vor avea de ales intre doua tipuri de gherete, unul dintre acestea fiind identic cu cel implementat in Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS