12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSC Miva Invest SRL - „executata“ de o firma din Bucuresti

SC Miva Invest SRL – „executata“ de o firma din Bucuresti

• SC Zimercam Trading a reintrat in posesia unei mori, dar nu a gasit sase autoturisme Dacia date disparute • Pe lista cu „revendicari“ mai figureaza o asociatie agricola si o fabrica de piine din Craiovita Noua


Patronul SC Tufon SA, Constantin Dilgoci, a fost „executat“ ieri de o firma din Bucuresti, care a intrat in posesia mai multor bunuri aflate in proprietatea SC Miva Invest, pe baza unei hotariri a Tribunalului Bucuresti. Dupa ce a obtinut o sentinta definitiva din partea instantei in procesul cu firma lui Dilgoci, reprezentantii SC Zimercam Trading au venit ieri la Craiova in prezenta unui lichidator si a unui executor judecatoresc, pentru a-si lua inapoi moara de la Portaresti, asociatia agricola Perisor si fabrica de piine din cartierul Craiovita Noua. Cele trei obiective au facut obiectul tranzactiei intre firma din Bucuresti si SC Miva Invest SRL, aceasta din urma neachitindu-si obligatiile financiare de aproximativ zece miliarde de lei, motiv pentru care Zimercam a actionat-o in instanta cistigind procesul. Dupa descinderea de ieri la Craiova a reprezentantilor societatii bucurestene, Dilgoci a ramas astfel intr-o prima faza fara moara de la Portaresti pe care acestia au gasit-o inchisa si pazita de trei persoane care nu s-au opus executarii silite. „In timp ce eram la Portaresti, a sunat si directorul SC Tufon SA, Nicolae Cretu, care a spus ca o sa vina si el, dar in cele din urma nu a mai aparut. La fata locului ne-am deplasat cu primarul si doi politisti din sat, precum si cu executorul judecatoresc care a intocmit deja procesul-verbal de predare-primire“, a declarat Maria Murariu, patroana SC Zimercam Trading. Conform spuselor sale, din patrimoniul morii lipsesc sase autoturisme Dacia pe care aceasta intentioneaza sa le dea in urmarire la politie. Din cite se pare, moara a fost inchisa in ultima perioada, dat fiind faptul ca executorul nu a mai gasit contorul electric, ridicat de reprezentantii SC Electrica pentru neplata datoriilor. „Dupa deplasarea la Portaresti, vom merge sa executam si asociatia agricola de la Perisor si fabrica de piine de la Racheta, din cartierul Craiovita Noua. La Registrul Comertului acestea figureaza ca puncte de lucru ale SC Tufon SA“, a precizat Murariu.


Dilgoci nu a dat nici un semn de viata


In urma procesului intentat de SC Zimercam Trading, Constantin Dilgoci a fost obligat de Tribunalul Bucuresti sa restituie toate bunurile preluate in urma tranzactiei cu societatea din Bucuresti si sa plateasca penalitati de 50 de milioane de lei pe zi de intirziere. Contactat telefonic la vremea aceea, Dilgoci declara ca va restitui utilajele doar atunci cind firma bucuresteana ii va da inapoi un miliard de lei, atit cit a platit in urma contractului incheiat in urma cu aproape doi ani. Din cite se pare, acesta s-a razgindit si nu a opus nici un fel de rezistenta, impacindu-se probabil cu situatia data.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS