12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul de Olt vrea sef la IJP din alt judet

Prefectul de Olt vrea sef la IJP din alt judet

Prefectul judetului Olt, Octavian Popescu, si subprefectul George Stirbu au organizat zilele trecute prima conferinta de presa comuna. Cei doi reprezentanti ai guvernului in teritoriu au profitat de ocazie pentru a prezenta o parte din rezultatele activitatii desfasurate in cele trei luni de cind se afla la conducerea institutiei. S-a discutat despre schimbarile de la virful institutiilor deconcentrate, despre cazurile de coruptie ramase nerezolvate din perioada in care Ioan Mladin era comisar-sef al IJP Olt, despre problema petitiilor depuse de locuitorii judetului (care nu prea stiu cui sa se adreseze), despre slaba activitate de la Spitalul Judetean Slatina, Directia Sanitar-Veterinara, Directia Finantelor Publice Olt etc.


Una dintre temele intens discutate a fost despre schimbarea sefilor din politia judeteana. „Daca ar fi dupa mine, cel mai bine ar fi ca sef la IJP sa vina un politist dintr-un judet indepartat, pentru a fi cit mai putin implicat in relatiile care exista la nivelul fiecarui judet. As vrea sa fie din Bihor, Satu Mare, Botosani, Iasi sau din orice alt judet indepartat, ca sa poata sa-si faca treaba. Daca voi fi intrebat in acest sens, asta va fi parerea mea! Eu am avut deja discutii cu sefii politiei judetene si am primit asigurari ca, pina la jumatatea acestei luni, «dosarele grele» vor fi finalizate: dosarul Bercea Mondial, Primaria Slatina, Electrocarbon, Salos etc. Astept si eu sa vad daca va fi asa. Am mari nemultumiri, dar astept ca aceste cauze sa fie definitivate la termen“, a declarat prefectul Popescu.


Reprezentantii executivului in judet au precizat ca se asteapta ca, la inceputul lunii mai, sa aiba loc concursurile pentru ocuparea posturilor de sefi la Directia Finantelor Publice, Inspectia Muncii, Directia de Sanatate Publica, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Oficiul pentru Protectia Consumatorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS