24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024

Scurte stiri

Alunecari de teren la Capreni


Alunecarile de teren produse in comuna gorjeana Capreni, satul Bratesti, au dus la aparitia unei fisuri pe o lungime de aproximativ 20 de metri din Drumul Judetean 605. Circulatia este ingreunata, dar inca nu a fost intrerupta. Primarul Emil Catanoiu a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ca o conducta de gaze si reteaua electrica vor fi afectate daca alunecarile de teren vor continua. Edilul a solicitat sprijinul autoritatilor judetene, mentionind ca in zona nu au mai fost efectuate imbunatatiri funciare de aproape 25 de ani.


Gara Tirgu Jiu a fost debransata de la reteaua de electricitate


Conducerea ELECTRICA a debransat de la reteaua de curent electric Gara Tirgu Jiu. Masura a fost luata ca urmare a neplatii datoriilor care depasesc 42 de miliarde de lei, dupa cum a precizat Tanase Pandia, directorul sucursalei ELECTRICA Tirgu Jiu. „Nu este prima data cind se intimpla acest lucru. Prin intreruperea curentului electric, nu este pus in pericol traficul feroviar. O sa discutam si cu conducerea Regionalei Craiova. Noi o sa reluam furnizarea energiei electrice cind o sa plateasca“, a spus directorul ELECTRICA Tirgu Jiu.


Accidentata pe trotuar de o soferita


O pensionara a fost accidentata grav miercuri dimineata de un autoturism, pe trotuarul din apropierea intersectiei de la Spitalul «Victor Babes» din Craiova.


Aurica Balasa, de 61 de ani, din localitate, astepta in intersectia amintita schimbarea culorii semaforului ca sa poata traversa strada. Nu a mai apucat, pentru ca un autoturism Dacia 1310 s-a napustit de pe carosabil pe trotuar, lovind-o in plin. In urma accidentului, femeia s-a ales cu o fractura multipla de femur, fiind internata pentru ingrijiri medicale la Spitalul de Urgenta Craiova. Soferita vinovata, Jana Ungureanu, de 36 de ani, din Craiova, este cercetata pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala grava din culpa.


O noua aminare in procesul lui Gheorghe Tudor


Judecatorii Curtii de Apel din Craiova au programat ieri un nou termen in procesul in care gorjeanul Gheorghe Tudor, de 32 de ani, este judecat pentru tilharie, violare de domiciliu si omor deosebit de grav. Gheorghe Tudor este acuzat ca la sfirsitul lunii iunie 2002 a participat la jefuirea si uciderea unei batrine din Tirgu Jiu. Cu toate ca alt gorjean implicat in dosar – Petre Marin – a recunoscut in scris si in fata judecatorilor ca el a comis crima, Gheorghe Tudor a fost condamnat initial la 23 de ani de inchisoare, iar dupa judecarea revizuirii dosarului, la 21 de ani de inchisoare. Procesul a ajuns ulterior la Curtea de Apel din Craiova, familia si avocata lui Gheorghe Tudor asteptind ieri punerea in libertate a tinarului. Judecatorii au aminat insa pronuntarea sentintei, propunind un nou termen, pe 31 martie.


Tineri in pelerinaj la manastiri din Gorj


25 de tineri din grupul „Toti Sfintii“ al parohiei Sfintul Nicolae-Brindusa din Craiova fac un pelerinaj la Manastirile „Sfinta Treime“ – Strimba si Dealul Mare din judetul Gorj, miine si simbata. In programul pelerinajului figureaza participarea la Sfintele Slujbe, discutii cu parintii duhovnici si un seminar la care rolul de moderator va reveni staretei Manastirii din Strimba – Gorj Stavrofora Marina. „Grupul parohial «Toti Sfintii» este format din tineri cu virsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani. Grupul isi desfasoara activitatea in domeniile liturgic – misionar, educational, caritabil si cultural-recreativ, avind ca scop marturisirea si promovarea credintei in rindul tinerilor si formarea tinerei generatii in spiritul convingerilor crestine“, a mentionat Gabriel Sorescu, preot paroh si coordonator al grupului.


„Informatia“ va costa primaria 900 de milioane de lei


Achizitionarea softului pentru managamentul documentelor va costa Primaria Craiova aproximativ 900 de milioane de lei. Suma a fost aprobata in cadrul bugetului pentru anul 2005. Pentru implementarea sistemului este nevoie mai intii de existenta a cit mai multe calculatoare pentru fiecare departament. Prin intermediul managamentului documentelor se urmareste in primul rind inlesnirea modului de lucru cu cetatenii. In prezent, in cadrul primariei se intocmeste caietul de sarcini, iar in lunile urmatoare se va sustine licitatia in urma careia se va stabili firma care se va ocupa de implementare. „In special relatiile cu cetatenii vor fi usurate, angajatii nostri putind sa le ofere pe loc informatiile pe care le solicita“, a precizat Elvira Stancu, sef Serviciu relatii cu publicul din cadrul primariei. Sistemul de managament al documentelor functioneaza cu succes si in alte localitati, printre care Timisoara si Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS