31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBlocurile 4B si 304, ghetouri la marginea cartierului Valea Rosie

Blocurile 4B si 304, ghetouri la marginea cartierului Valea Rosie

Locatarii blocurilor 4B si 304 din cartierul craiovean Valea Rosie, foste camine de nefamilisti care au apartinut pina nu demult societatii COREMI, au ajuns in pragul disperarii din cauza conditiilor de locuit, dar si a nedreptatilor la care spun ca sint supusi de administratorul si presedintele asociatiei. Imobilele sint situate in spatele stadionului Electroputere. 160 de familii traiesc in conditii primitive, fara apa calda, caldura sau gaze, in schimb facturile la curent sint de peste cinci milioane de lei pe luna. Revolta oamenilor este cu atit mai mare, cu cit, dupa declaratiile acestora, la parterul blocurilor, fara nici un fel de acord din partea locatarilor, au fost infiintate bodegi, iar camerele considerate uscatorii si astfel bunuri comune ale tuturor locatarilor au fost inchise si folosite in scopuri personale de reprezentanti ai asociatiei de locatari.


Soarta locatarilor blocurilor 4B si 304 din Valea Rosie este incerta, de mai multi ani. Daca la inceput conflictele sutelor de oameni erau cu societatea COREMI, pentru a-si putea cumpara camerele in care locuiau de zeci de ani, acum locatarii se revolta impotriva membrilor comitetului blocurilor, presedintelui asociatiei si administratorului. „Aproximativ 60 de familii din aceste blocuri au apucat sa isi cumpere camerele chiar de la societatea COREMI. Ceilalti am intentat procese pe care le-am cistigat si astfel am reusit si noi sa ne cumparam camerele. Cind credeam ca, in sfirsit, vom fi linistiti, au inceput discutiile cu membrii comitetului blocului. Neintelegerile dintre noi, locatarii, si reprezentantii asociatiei au devenit grave, iar daca cineva are curaj sa comenteze este amenintat ca va fi taiat sau ca il va lua SMURD“, a spus Florica Mincan, locatar al blocului 4B. Oamenii au declarat ca nimeni nu le ofera nici o explicatie privind sumele trecute pe facturile de la intretinere. „La parterul blocului erau doua camere unde decisesem impreuna cu vecinii sa facem asociatia de locatari. Era spatiul comun al blocului, gen uscatorie. Ne-am trezit insa ca acele camere au fost inchise cu lacat de catre presedintele asociatiei si administratorul blocului, Constantin Corzanu, si folosite drept magazii pentru intrebuintare personala. Acum nici nu mai stim unde sa platim intretinerea. Am inteles ca undeva, prin Valea Rosie, la sediul altei asociatii de locatari. Asociatia trebuia sa ramina a blocurilor 4B si 304. Nici nu stim unde sa il gasim pe presedintele asociatiei sa ne platim intretinerea sau sa stam macar de vorba“, au spus nemultumiti locatarii blocurilor 4B si 304.


Clientii barurilor isi fac nevoile pe linga blocuri


Locatarii celor doua camine sint revoltati si de aspectul inestetic al zonei. Oamenii sustin ca proprietarii chioscurilor din apropiere nici macar nu le-au cerut acordul pentru deschiderea unor puncte comerciale. „Nu ne-au cerut parerea. Au infiintat doua asa-zise baruri chiar la parterul blocurilor. Este o galagie de nu putem sta linistiti in casa. Bodegile nici nu au WC. Dupa iesirea din bar, clientii isi fac nevoile pe linga blocuri. Linga baruri, cei care fac parte din comitetul blocului si-au ridicat garaje, bineinteles fara nici un fel de autorizatie. Patronii barurilor nici macar nu sint trecuti in cartea de imobil a blocului, nu platesc nici un fel de utilitati“, a continuat sa povesteasca Florica Mincan.


Locatarii au mentionat ca au facut numeroase sesizari adresate reprezentantilor Primariei Craiova, dar nu au primit nici un raspuns. Oamenii declara ca au solicitat sa fie preluati de primarie, sa fie si ei racordati la punctul termic al Craiovei. „Avem doar apa rece. Atit. Cumparam butelii sau gatim pe resouri. In lunile noiembrie si decembrie ne-a venit de plata cite cinci milioane de lei curentul. A fost enorm, era imposibil sa fi consumat atit. In ianuarie, nu am mai suportat si le-am cerut celor de la ELECTRICA sa ne monteze contoare individuale la lumina, pentru fiecare familie. Atunci s-a vazut diferenta, am platit maximum un milion pentru factura de curent. Am facut sesizare si la vicele Nedelescu in legatura cu garajele aparute peste noapte. Mi-a raspuns sa-i aduc date legate de proprietari si nu a trimis pe nimeni sa cerceteze despre ce este vorba“, a precizat Vasile Paun, un alt locatar.


Oamenii sint hotariti sa nu mai plateasca nici un fel de factura la intretinere pina cind reprezentantii Primariei Craiova nu vor trimite o echipa de control la asociatia de locatari, dar si la imobilele amintite, pentru rezolvarea problemelor. „Nu credem ca este posibil ca o asociatie de locatari sa nu aiba contabil sau cenzor, iar facturile la intretinere sa fie stabilite dupa ureche! Traim sub teroare si parca am fi sclavi in propriile noastre camere, care seamana cu ghetourile, fara sa avem conditii minime de trai“, a mai spus Florica Mincan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU