13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVinzatorii sint nevoiti sa se inghesuie in Piata Centrala

Vinzatorii sint nevoiti sa se inghesuie in Piata Centrala

Municipalitatea craioveana a desfiintat saptamina trecuta tarabele improvizate din strada Oltet, unde se vindeau flori. Patru comercianti s-au prezentat la viceprimarul Sorin Iordache, sustinind ca vor ramine pe drumuri. Oamenii si-au expus situatia materiala, sperind ca li se va oferi un ragaz de citeva zile. „E foarte greu sa vindem flori. Abia ne scoatem banii pentru a-i reinvesti. Daca ne inchideti piata, nu stiu ce o sa facem. Avem copii si alta sursa de venit nu avem. Daca ne duceti unde sint multi florari o sa ajungem in sapa de lemn“, a spus Ilie M., un comerciant. Sorin Iordache a declarat ca vinzatorii au fost trimisi la Administratia Pietelor si Tirgurilor pentru a-si desfasura activitatea in Piata Centrala. „Le vom amenaja un spatiu vizavi de posta din Calea Bucuresti. Nu s-a finalizat insa nici un studiu pentru investitii. Probabil vor vinde in spatii special amenajate, ridicate cu toate actele in regula“, a spus viceprimarul.


Nu mai exista locuri pentru vinzarea de flori


Gheorghe Calinoiu, directorul APT Craiova, a precizat ca oamenii vor fi primiti in piata, daca vor avea actele necesare. „Initial, vor fi primiti in Piata Centrala doar trei persoane, care au depus cerere, daca vor avea autorizatiile in regula. Daca vor si altii, le vom gasi loc in piata din Valea Rosie. In prezent, avem un numar strict de locuri si nu putem da mai multe autorizatii. De exemplu, in piata de la gara avem doar patru locuri si sint sapte comercianti. Problema o ridica tarabele de flori de la Spitalul Judetean, care sint amplasate pe trotuar. Intentionez sa propun primariei mutarea tarabelor, insa nu foarte departe. Cel mai probabil oamenii isi vor desfasura activitatea peste strada, unde este loc“, a mentionat Calinoiu.


Conducerea APT Craiova intentioneaza sa reamenajeze si piata de flori din cartierul Brazda lui Novac. Pe cele patru stradute din fata Complexului Vechi vor fi amplasate cite trei-patru tonete cu flori, pina la sfirsitul anului. In prezent, agentii economici care doresc sa vinda flori trebuie sa depuna o cerere insotita de un dosar cu toate autorizatiile la sediul APT Craiova. In cel mai scurt timp, acestia vor primi un raspuns, in functie de posibilitati.


„Cel mai frumos ar fi ca un investitor sa amenajeze o hala speciala in care sa se vinda doar flori. Am inteles ca in alte orase exista astfel de depozite“, a incheiat Calinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS