22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJuristii Primariei Craiova se acuza reciproc de „blat“ in scandalul CRONOS

Juristii Primariei Craiova se acuza reciproc de „blat“ in scandalul CRONOS

• Fostul sef al Serviciului juridic, Eugen Titoiu, este in proces cu primaria, contestind decizia primarului Solomon prin care a fost indepartat din functie • Solomon il considera pe Titoiu vinovat de procesele pierdute ale primariei cu CRONOS • Titoiu: „Blaturi au facut altii, nu eu! Cei care au negociat si semnat acel contract de asociere“, facind referire la secretarul primariei • Nicoleta Miulescu: „Daca a spus asa ceva, afirmatia dumnealui ar fi abuziva!“


Nemultumit ca si-a pierdut functia, fostul sef al juristilor din Primaria Craiova, Eugen Titoiu, a atacat in instanta decizia primarului Antonie Solomon prin care acest compartiment era reorganizat incepind cu 1 ianuarie 2005. Titoiu spune ca decizia este nelegala, cerind in instanta reincadrarea pe functie si plata din urma a indemnizatiei de conducere de un milion de lei pe luna. Procesul este in desfasurare, avind al treilea termen de judecare pe 4 aprilie, insa in primarie spiritele s-au incins.


Totul a pornit de la citeva declaratii ale primarului Antonie Solomon, care a spus ca il considera pe Eugen Titoiu vinovat de pierderea proceselor pe care municipalitatea le-a avut cu firma CRONOS IMPEX SRL, cea cu care este asociata pentru exploatarea parcarilor cu plata din oras. Pe scurt, dupa ce reziliase contractul cu societatea mentionata, primaria a fost obligata de instanta sa continue afacerea, fiind la un pas sa plateasca 19 miliarde de lei despagubiri pentru intirzierile din derularea intelegerii. Primaria a fost reprezentata in acest proces de seful juristilor de la acea data, Eugen Titoiu, motiv pentru Antonie Solomon sa-l retrogradeze dupa ce a ajuns primar. „Titoiu e nepotul finului meu, Dumitru Iliescu (directorul Politiei Comunitare – n.r.), dar nu am ce-i face. Ii reprosez in special pierderea procesului cu firma CRONOS. Am auzit ca la procesele pe care le avea primaria pleca impreuna cu Lucian Sauleanu, avocatul de la CRONOS“, a spus Solomon. Pentru confirmare, secretarul primariei, Nicoleta Miulescu, a precizat ca Eugen Titoiu a contestat organigrama primariei si ca se afla in faza de recurs.


„Blaturi au facut altii, nu eu!“


Contactat telefonic, fostul sef al juristilor din primarie a declarat: „Eu am contestat in instanta dispozitia primarului privind reorganizarea serviciului, incepind incepind cu 1 ianuarie 2005. Aceasta dispozitie nu este legala, deoarece nu poate actiona retroactiv, fiind emisa pe 3 ianuarie. Nu am contestat organigrama, asa cum sustine doamna secretar Miulescu. Asta e scornita de dinsa si asa i-a spus si primarului, ca sa ma faca albie de porci“. La auzul acuzatiilor care i s-au adus in legatura cu scandalul CRONOS, Titoiu a rabufnit: „Nu am facut blaturi cu CRONOS. Nea Vasile imi reprosa mie ca am luat masa cu patronul firmei, ceea ce nu este adevarat. Blaturi au facut altii, cei care au semnat acel contract de asociere. Eu mi-am facut datoria cu prisosinta“. Intrebat cine sint cei care au semnat, acesta a facut referire la fostul primar Vasile Bulucea si Nicoleta Miulescu, secretarul primariei. „Daca a spus asa ceva, afirmatia dumnealui ar fi abuziva. Contractul a fost semnat in aplicarea unei hotariri a consiliului local si eu nu puteam sa ma opun decit in ceea ce priveste legalitatea hotaririi. Domnul Titoiu a fost si la comisia de licitatie la vremea respectiva si la negocierile ulterioare, inaintea semnarii contractului. Asta poate sa va confirme si domnul Calin (Ion Calin, actual deputat, fost viceprimar al Craiovei la vremea respectiva – n.r. ), ca dumnealui a fost permanent acolo “, a spus, la rindul ei, Nicoleta Miulescu.


Scandalul CRONOS este departe de a se fi terminat. Pretextind ca primaria a intirziat cu predarea parcarilor, firma CRONOS a chemat municipalitatea la o conciliere, pe 4 martie, prin care cerea despagubiri de aproximativ doua miliarde de lei. Cum reprezentantii primariei craiovene nu s-au prezentat la negociere, este de asteptat ca societatea sa intenteze un nou proces, avocatul Lucian Sauleanu neputind fi contactat ieri pentru confirmarea acestui lucru. Pe de alta parte, primaria pregateste propria actiune in instanta pentru rezilierea contractului de asociere cu CRONOS IMPEX SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII