13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii si-au programat concediile pentru vara

Craiovenii si-au programat concediile pentru vara

Incepind din acest an, agentiile de turism ofera persoanelor care doresc sa-si programeze sejururi la mare in perioada estivala reduceri consistente de pret, dar si oferte tentante. De la aflarea acestei vesti, sute de craioveni au luat cu asalt agentiile de turism pentru a-si planifica vacanta. Oferta pentru litoralul românesc este in mare parte realizata, iar tarifele stabilite. „De la inceputul lunii martie ne-am trezit cu persoane care doreau sa isi planifice concediul. Aflind si de reducerile care sint acordate, numarul solicitantilor a crescut simtitor. Am vindut deja bilete pentru perioada estivala, in statiunile de pe litoral. Sint persoane care au achitat total contravolarea sejurului, avem insa si numeroase cazuri cind oamenii au venit sa isi asigure locurile de cazare si sa plateasca un avans pentru rezervarea unei camere la hotelul solicitat. Sint incintati de reducerile de citeva milioane de lei pe care le primesc programindu-si concediul inca de pe acum si sint avantajati si de costurile mici stabilite in aceasta perioada“, a mentionat Mihaela Enache, asistent manager al agentiei de turism Mapamond.


Craiovenii, atrasi de luxul hotelurilor de patru stele


Pentru a-si atrage clientii, fiecare agentie de turism a stabilit anumite oferte si chiar bonusuri de fidelitate pentru cumparatori. „ Am observat ca, de-a lungul anilor, am avut, ca orice agentie, clienti care apeleaza cu regularitate la serviciile noastre si ne-am hotarit sa ii rasplatim. Astfel, la al doilea sejur programat prin intermediul agentiei noastre ii oferim clientului o reducere de 2%, apoi de 3% si chiar 4%“, a precizat Mihaela Enache. Sistemul de plata in rate a unui sejur s-a extins deja la toate agentiile de turism din Craiova. „Avem aproximativ 60 de persoane care au solicitat sa-si plateasca costul vacantei in rate. In fiecare luna vin si achita o suma de bani, aproximativ 700.000 de lei, singura conditie fiind ca ratele sa fie platite pina in saptamina plecarii in concediu“, a spus Cornelia Marcu, reprezentant al unei agentii de turism din Craiova.


Oferte speciale de pret sint acordate de agentiile de turism craiovene si in extrasezon, in lunile iunie si respectiv septembrie. Exista, de asemenea, oferte tentante pentru familisti, copiii de pina la sase ani beneficiind de cazare gratuita. Exista agentii care ofera cazare gratis pentru copii chiar pina la implinirea virstei de 12 ani.


Conform reprezentantilor agentiilor de turism, craiovenii au devenit extrem de pretentiosi privind locul in care isi petrec concediile sau hotelul in care se cazeaza, solicitind in special statiuni si hoteluri cu conditii dintre cele mai bune. „Ne solicita oferte de preturi pentru hoteluri de trei, patru stele, in statiuni recunoscute ca fiind luxoase. Pe linga statiunile de pe litoralul românesc, multi craioveni solicita sejururi in Insula Creta sau la Palma de Mallorca. Am avut marea surpriza sa avem clienti care au solicitat oferte de pret pentru vacante in Dubai, la hotelul cel mai luxos din lume – Burj Al Arab“, a precizat Cornelia Marcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS