20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarantina in spitalele doljene

Carantina in spitalele doljene

Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj a instituit de astazi carantina in unitatile spitalicesti din judet, ca urmare a cresterii numarului cazurilor de viroze respiratorii.


Potrivit dr. Dolores Tatar, director adjunct pe probleme de medicina preventiva in cadrul DSP Dolj, numai in ultimele sapte zile numarul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu peste 300, fata de saptamina anterioara, inregistrindu-se 2.533 de cazuri. „Cresterea semnificativa a numarului imbolnavirilor a necesitat luarea masurilor corespunzatoare in spitale, cum ar fi purtarea echipamentului de protectie, cu masca specifica, limitarea accesului vizitatorilor in spitale, interzicerea accesului persoanelor straine in sectiile cu risc si realizarea unui triaj sever al bolnavilor, astfel incit sa fie evitata raspindirea imbolnavirii in sectii“, a precizat dr. Tatar.


Starea de carantina din spitale se va mentine pina in momentul in care numarul virozelor respiratorii va scadea, astfel incit sa fie inlaturat pericolul izbucnirii unor epidemii. Doljenii sint sfatuiti ca in aceasta perioada sa evite pe cit posibil aglomeratia si sa consume pe cit posibil alimente bogate in vitamine, in special Vitamina C.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS