23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Dolj a sistat platile in 500 de dosare ale nevazatorilor

CJ Dolj a sistat platile in 500 de dosare ale nevazatorilor

Consiliul Judetean (CJ) Dolj a decis ieri sistarea platilor in peste 500 de dosare privind nevazatorii, ca urmare a neregulilor depistate in cadrul unei anchete pe care serviciul de audit al institutiei o desfasoara la Directia Judeteana de Asistenta Sociala. Inspectorii de la audit au constatat ca in foarte multe cazuri s-au facut plati nelegale catre nevazatori, care au incasat mai multe tipuri de pensii in acelasi timp, in conditiile in care legea interzicea acest lucru.


„Pina la finalizarea anchetei, am decis suspendarea platilor. Cu siguranta, cei responsabili vor plati, pentru ca este vorba de bani publici“, a declarat Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj. Cu toate ca a recunoscut ca avea in atributii coordonarea acestei directii, secretarul general al CJ, Gheorghe Barbarasa, a declarat ca nu verifica personal dosarele celor aflati in plata si ca exista persoane care aveau in sarcina directa acest lucru, dind cu subsemnatul pe documente. Barbarasa a mai spus ca institutia a avut probleme la preluarea arhivei, dosarele fiind transferate de la Asociatia Nevazatorilor.


Dupa verificarea tuturor celor 3.000 de dosare privind nevazatorii, conducerea CJ va aplica sanctiuni persoanelor vinovate de aceste nereguli. In ceea ce priveste perioada in care arhiva s-a aflat la Asociatia Nevazatorilor, presedintele Prioteasa a precizat ca pentru eventualele nereguli nu-i ramine decit sa se adreseze Curtii de Conturi, pentru a se verifica modul in care s-au cheltuit banii publici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS