20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCalatorii de pe autobuzele RAT, victime ale abuzului controlorilor

Calatorii de pe autobuzele RAT, victime ale abuzului controlorilor

• Angajatii AM Guard, firma cu care regia a incheiat un contract de colaborare, au ridicat aroganta si comportamentul de mahala la rang de lege • „Asa sint eu mai cioban, nu stiu sa ma comport cu oamenii“, a marturisit unul dintre controlori


La Regia Autonoma de Transport Craiova controlorii isi fac de cap fara teama ca ii va trage cineva la raspundere. Dupa ce consiliul local a hotarit sa-l demita pe fostul director Iulian Ocroteala, regia pare sa fi ramas un fel de sat fara ciini. Asa au gindit, probabil, si controlorii de pe autobuze care au decis ca acum este momentul sa se imbogateasca de pe urma calatorilor care se inghesuie in autobuzele pline ochi ale RATC care, uneori, vin in statie atunci cind isi aduc aminte soferii. In debandada generala cauzata de lipsa „sefului“ Ocroteala, doi controlori ai firmei de paza AM Guard cu care RATC are un contract de colaborare pentru verificarea biletelor calatorilor, s-au trezit luni dimineata justitiarii care fura de la bogati si dau la saraci. Asa se face ca in jurul orei 8.00 s-au urcat intr-un autobuz de pe traseul 2 care se deplasa dinspre Calea Bucuresti catre strada Brestei. Neavind probabil nici un ban in buzunar si arzindu-le buza dupa o bere, s-au gindit ca nu ar strica sa faca rost de niste bani de la calatori, pentru a-si stinge setea. Dificila sarcina si-au ales insa, pentru ca toate persoanele din autobuz aveau bilet, lucru care i-a infuriat la culme pe cei doi angajati ai firmei cu pricina. Atunci au stat la pinda si la urmatoarea statie au pus ochii pe o doamna in jurul virstei de cincizeci de ani, imbracata elegant, de la care sperau sa-si scoata pirleala pe toata ziua. Dupa ce autobuzul s-a pus in miscare, controlorii s-au indreptat glont catre M.T., care astepta cu banii in mina sa cumpere un bilet de la soferul autobuzului care ii spusese doamnei cu pricina sa astepte putin pina pleaca din statie. „M-am urcat in autobuz si am vrut sa cumpar un bilet de la sofer. Din cauza aglomeratiei, am asteptat cu banii in mina pina cind autobuzul a plecat din statie. Dupa citeva secunde, m-am pomenit cu doi controlori care mi-au cerut pe un ton arogant biletul la control. Le-am spus ca astept ca soferul sa poata primi banii, dar in acel moment au devenit violenti verbal cerindu-mi sa cobor cu ei la urmatoarea statie. Vazind situatia creata, soferul a incercat sa le explice celor doi ca nu au dreptate, dar nu a avut cu cine sa se inteleaga. Dupa ce m-au facut cu ou si cu otet, m-am conformat si am coborit in centru unde spuneau ca au sediul. Spre marea mea surpriza, in sprijinul meu au intervenit alte doua doamne carora cei doi controlori le-au vorbit ca la usa cortului. Vazindu-se insa incoltiti, cei doi controlori m-au lasat in cele din urma in pace, spunindu-mi insa ca imi fac o favoare. Nu este posibil ca un om cinstit sa fie facut de ris in mijlocul orasului de doi prost crescuti care nu au terminat probabil nici liceul“, a declarat M.T pentru Gazeta de Sud. Din spusele celor aflati la fata locului, unul dintre controlori chiar a recunscut ca el este „mai cioban si ca nu stie sa se poarte cu oamenii±, lucru care ar trebui sa dea serios de gindit viitoarei conduceri a RATC.


Calatorii – victime ale abuzului controlorilor


Despre abuzurile angajatilor de la AM Guard relateaza si Valeriu Barbarosie, care pe 11 martie, in jurul orei 13.15, s-a urcat intr-un maxi-taxi aglomerat. Iata cum descrie acesta situatia creata. „Am mai parcurs o statie din traseu si a aparut in spatele meu o controloare care nu mi-a zis nimic decit m-a impins si comenta despre niste sacose care erau puse pe podeaua microbuzului, mi-a verificat biletul si s-a postat in fata mea nepermitindu-mi sa cobor. La cap de linie am ramas singur, iar intre timp a aparut si colegul controloarei si a inceput circul…“, scrie Valeriu Barbarosie. Acesta le-a atras atentia ca este cardiac si ca nu este bine sa se enerveze, le-a explicat ca este intelectual, si nu hot, dar nu i-a impresionat pe cei doi. „Oamenii legii descoperisera un mare infractor. Am avut noroc ca nu mi-au pus catusele“, a marturisit V.B.


Controlorii AM Guard au luat la tinta o persoana bolnava de inima


Scandalul a pornit de la faptul ca Valeriu Barbarosie se urcase in autobuz cu o cutie de carton pe care o tinea vertical, pentru a nu ocupa spatiu, iar controlorii de la AM Guard au considerat ca el este cauza aglomeratiei, fluturindu-i acestuia pe sub nas o hotarire a consiliului local care nu permite accesul in autobuz cu bagaje voluminoase, hotarire afisata si pe mijloacele de transport in comun. Cei doi chiar i-au sugerat lui V.B. ca pe viitor sa ia un taxi ca sa nu mai incalce legea. „Am spus ca nu stiu nimic despre acest lucru, nu aveam ochelarii la mine ca sa verific cele prezentate de «voinicul» Florin Barbosu, cel care stia sa scrie. In acest timp «voinica» Ionela Sfetcu facea exercitii de lectura cu buletinul meu in mina. Intre timp, cei doi, cititorul si scriitorul, au reusit sa completeze o instiintare prin care mi se aducea la cunostinta ca sint pasibil de plata unei amenzi cuprinse intre 1 si 1,5 milioane de lei. In acest moment, m-am enervat si mi-au sarit capacele spunind: fire-ati ai dracului de nenorociti…“ a marturisit plin de naduf V.B. Dupa „meciul“ cu cei doi controlori, pe Valeriu Barbarasa a inceput sa-l intepe inima si sa simta ca nu mai are aer, fiind nevoit sa ia pastile pentru a-si reveni. „In final am platit o amenda fixata de seful controlorilor, care a vrut sa-mi dea niste bilete de autotaxare. Eu le-am refuzat si le-am dorit sa se imbolnaveasca de inima peste ani si sa aiba parte de un experiment similar cu al meu“, concluzioneaza V.B., in urma experientei traumatizante cu controlorii de la AM Guard.


Sesizat in legatura cu comportamentul mitocanesc al angajatilor firmei cu care au contract de colaborare, directorul serviciului exploatare din cadrul RATC, Marian Slavu, a declarat ca va impune firmei sa-i dea afara pe cei doi angajati care au agresat-o pe M.T. si va rezilia contractul cu AM Guard. „Am primit nenumarate sesizari de acest gen si vom lua masurile care se cuvin. E timpul sa innoim corpul de controlori“, a precizat Slavu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU