15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei directori de la DGFP Olt si-au dat demisia

Trei directori de la DGFP Olt si-au dat demisia

Trei directori din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Olt si-au inaintat marti demisiile: directorii adjuncti de la Activitatea de Control Fiscal, Mioara Ghinea si Valentin Vasile, precum si Gheorghita Prunisoara, functionara in acelasi departament.


Noul director interimar al DGFP Olt, Marin Boldeanu, a spus ca demisiile celor trei nu au fost inca aprobate, acestia aflindu-se inca la serviciu pe aceleasi posturi. „E adevarat ca anumitor directori le-am indicat ca ar fi bine sa demisioneze, pentru ca rezultatele activitatii lor si modul in care au inteles sa-si desfasoare activitatea in ultimii patru ani lasa dorit. Saptamina trecuta, imediat dupa ce am primit numirea ca director general al institutiei, am avut o sedinta cu toti directorii din institutie, prilej cu care am decis sa iau anumite masuri. Cei trei directori care au demisionat ramin pe posturi pina cind le voi aproba demisiile, ceea se va intimpla in perioada urmatoare“, a spus Boldeanu.


Functionarii DGFP au spus ca au demisionat „din motive personale“. Desi acestia ar putea ramine someri, fostii sefi din DGFP Olt vor continua sa lucreze in cadrul institutiei, dar pe posturi mai reduse din punct de vedere financiar si profesional.


Gheorghita Prunisoara este cercetata de Parchetul National Anticoruptie intr-un caz de mita reclamat de angajata unei firme de confectii din Slatina, la sfirsitul anului trecut. Geta Prunisoara este acuzata de reprezentantii firmei SC Nou Mileniu Textil SRL Slatina ca, impreuna cu alta functionara de la Activitatea de Control Fiscal a DGFP Olt (Marcela Cirjan – n.r.), ar fi cerut economistului firmei, in schimbul unei rambursari de TVA de 60.000.000 de lei, sa achite o factura (nr. 7046011, din 30 noiembrie 2004) pe care figurau cadouri luate de la o alta firma in valoare de 11 milioane de lei. In prezent, dosarul se afla in cercetari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS