10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega, este cercetat de Serviciul de Investigare a Fraudelor

Subprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega, este cercetat de Serviciul de Investigare a Fraudelor

Subprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega, este anchetat penal intr-un dosar in care este acuzat de complicitate la abuz in serviciu.


Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj verifica modul in care au fost privatizate societatile ALMA Motru si METEX, vindute de FPS in anul 2000. Firmele au fost achizitionate de Dan Ilie Morega, dupa cum a precizat prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. Prim-procurorul a precizat ca ambele societati au fost achizitionate la un pret mult mai mic fata de suma la care fusesera evaluate. „Suma platita a fost de 900 de milioane de lei, iar ALMA Motru si METEX fusesera evaluate fiecare la aproape 1,7 miliarde de lei. La data respectiva, sef al Fondului Proprietatii de Stat Gorj era Dorin Virjan, care este cercetat pentru abuz in serviciu. Dan Ilie Morega este anchetat pentru complicitate la abuz in serviciu. Dosarul cu cei doi a fost trimis de la Parchet la politie“, a declarat Gheorghe Emil Mota.


Subprefectul nu crede ca politia ii va gasi vreo neregula


Cornelia Micu, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, a declarat ca dosarul se afla in cercetare la Serviciul de Investigare a Fraudelor Gorj: „Dosarul a ajuns la politie pe 14 februarie, iar de cercetarile care ii au ca subiecti pe Dan Ilie Morega si Dorin Virjan se ocupa Serviciul pentru Investigarea Fraudelor. Ancheta vizeaza infractiunea de abuz in serviciu“, a precizat Cornelia Micu.


Subprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega, a afirmat ca nu stie nimic de vreo ancheta a politiei si ca a mai fost cercetat in trei dosare care au vizat privatizarea ALMA Motru: „Nu am privatizat eu acele societati. Eu nu eram la FPS atunci. Privatizarea s-a facut legal. Abia a saptea oara a fost privatizata ALMA, pentru ca nu era atractiva si nu s-a vindut.


Privatizarea ALMA a mai facut obiectul cercetarii politiei si procurorilor de trei ori si nu s-a gasit nimic. De METEX nu stiu nimic. Dar de ce nu se intreaba cum au cumparat unii actiuni la alte societati, cu 2.000 sau 7.000 bucata? La ALMA a fost 10.000 actiunea. ALMA avea datorii de doua miliarde de lei si pierderi de 900 de milioane de lei. Nu s-a privatizat nimic suspect. Liderul de sindicat este la mijloc si are probleme de alta natura. Nu stiam ca sint cercetat din nou. Am mai fost si pe vremea PSD si nu au gasit nimic“, a declarat subprefectul Dan Ilie Morega. Dan Ilie Morega a fost sef al FPS Gorj inainte de 2000, dupa care i-a cedat locul lui Dorin Virjan, actual director economic al Spitalului Judetean Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS