11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSase primarii din judetul Gorj sint conduse de femei

Sase primarii din judetul Gorj sint conduse de femei

• In cele sase primarii din Gorj conduse de primarite, majoritatea functionarilor publici sint de sex feminin • Maria Vasilescu, primarita din Tintareni, se considera Ion Iliescu in varianta feminina in ceea ce priveste timpul cit a stat la putere • Mioara Andronie, primarita din Scoarta, se gindeste ca de 9 martie sa le dea liber barbatilor din primarie • Elena Mosor, din Alimpesti, este primarita din 1990 • De Ziua Femeii, primarita din Licurici, Elena Bobic, imparte ingrasaminte satenilor • La Barbatesti primarul Constantin Patrascu
le-a dat liber astazi, raminind singur


In primariile din judetul Gorj unde scaunul de edil-sef este ocupat de o femeie, majoritatea personalului este de sex feminin. Din cele 70 de primarii din judet, sase sint conduse de femei, iar in comunele Alimpesti si Tintareni, din ’90 incoace, femeile au fost neinvinse in batalia pentru conducere. De Ziua Internationala a Femeii, primaritele vor fi la munca si, aproape in toate cazurile, le vor da liber angajatelor, bazindu-se numai pe barbati.


In comuna Stejari, primarita Janina Calinoaia, de 55 de ani, se afla la primul mandat si trebuia sa fie libera de Ziua Femeii, dar a renuntat: „Eram libera de 8 martie, dar voi fi la primarie, fiindca am auzit ca barbatii vor sa ne faca o surpriza… O sa fie si o serbare la scoala“, a spus primarita, in subordinea careia lucreaza opt femei si cinci barbati.


La Tintareni, primarita Maria Vasilescu, de 57 de ani, le va da liber colegelor sale si le va darui cite o esarfa. Maria Vasilescu, care este primarita din ’91, a spus ca de 8 martie ar trebui sa se interneze, fiind suspectata de hernie de disc. Cariera politica si-o compara cu cea a lui Ion Iliescu: „Eu m-am pensionat si ma aflu la cel de-al treilea mandat. Am zis sa le dau liber angajatelor, fiindca majoritatea sint femei. Facem o petrecere si la ora 12.00 sint libere. Sint doi barbati si 16 femei la primarie. Pe ei o sa-i punem sa faca gratarul! Nu stiu cit o sa mai stau la primarie, fiindca medicul mi-a spus sa ma internez, intrucit sint suspecta de hernie de disc. Eu, pe aici, as fi ca Iliescu. Am cistigat alegerile in ’91, apoi in ’92. Am fost aleasa pina in 96’, dupa care am luat o pauza. In 2000 am cistigat un nou mandat si in 2004 altul. Asta este si diferenta fata de Ion Iliescu – eu am mai cistigat un mandat!“, a declarat primarita din Tintareni, colega de partid cu fostul presedinte septuagenar.


La Barbatesti domnesc femeile


In comuna Licurici, primaria a fost cistigata de Elena Bobic (PNL), de 45 de ani, care se va ocupa astazi de impartirea azotatului. „Le voi da liber si femeilor si barbatilor. La primarie vom ramine eu si angajata care se ocupa cu cadastrul – trebuie sa impartim azotatul, ca azi vine masina. Sint noua femei si cinci barbati la primarie“, a spus Elena Bobic.


In localitatea Berlesti, primarita Maria Dumitrascu, de 38 de ani, a fost greu incercata in ultima perioada din cauza problemelor pe care le are cu legea. „Sint invitata la doua scoli si voi merge la festivitatile de acolo. Femeile vor avea liber. La primarie avem sase femei si patru barbati“, a afirmat Maria Dumitrascu. Aceasta se afla la cel de-al doilea mandat, avind la activ si un mandat de viceprimar.


Elena Mosor, de 50 de ani, din Alimpesti, este cea mai longeviva primarita, ocupindu-se de institutie din 1990. „Nu stiu daca o sa le dau liber, ca nu a solicitat nimeni. O sa fim la serviciu. Sint sapte femei angajate la primarie si trei barbati. Sintem in majoritate. Asa a fost mereu!“.


La Scoarta, Mioara Andronie se afla la primul mandat, iar de Ziua Femeii le va da liber angajatelor, hotarind ca pe 9 martie sa le dea liber barbatilor angajati la primarie. Si la primaria din Scoarta femeile sint majoritare, fiind 13 angajate de sex feminin si 12 barbati.


O situatie interesanta se inregistreaza la primaria din comuna Barbatesti, unde singurii barbati din institutie sint primarul si viceprimarul, iar angajatii – zece la numar, sint femei. De 8 martie, primarul a decis sa le dea liber, raminind sa vada singur de treburi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS