12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMita pentru un politist de la Crima Organizata

Mita pentru un politist de la Crima Organizata

Aron si-a amanetat bratara de aur ca sa faca rost de bani pentru spaga, dar politistii i-au pus „bratari“ de otel in loc sa-i accepte oferta


Aron Ion Gheorghe, de 35 de ani, din orasul Bals – judetul Olt, a fost arestat pentru ca ar fi incercat sa-l mituiasca pe politistul de la Crima Organizata care il cerceta pentru trafic de persoane.


Flagrant organizat la repezeala, in biroul politistului


Politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova aveau de ceva vreme in lucru un dosar penal in care Aron Ion Gheorghe era cercetat pentru trafic de persoane. Aflind, vineri dimineata, ca Aron este in „ograda“ politiei si ca tocmai ii da o mina de ajutor unei minore sa-si obtina de la ghiseu cartea de identitate, politistii de la Crima Organizata l-au invitat la o discutie in biroul lor, pentru a fi audiat in legatura cu infractiunile pentru care era cercetat.


Nesimtindu-se tocmai comod in fata politistilor, Aron i-a propus ofiterului care il ancheta un tirg: suma de 100 de euro – „fiindca doar atit am la mine“ – si un ghiul de aur, pentru a-l face scapat. Politistul a refuzat, insa Aron nu s-a lasat si a plusat, promitindu-i ca-i da si toti banii pe care ii poate obtine dupa ce isi amaneteaza o bratara si un inel, ambele din aur. Ofiterul de la CZCCOA i-a lasat lui Aron Ion Gheorghe impresia ca ar accepta, insa a iesit din birou si a dat buzna peste comisarul-sef Gheorghe Bica, seful CZCCOA Craiova, care se afla intr-o sedinta cu subalternii, povestindu-i despre propunerea care i se facuse. Impreuna cu colegii sai si cu un procuror din partea Parchetului Tribunalului Dolj, a pregatit prinderea in flagrant a celui anchetat.


Intre timp, Aron a sunat o fata, care i-a adus la politie suma de 4,5 milioane de lei – obtinuta din amanetarea bijuteriilor. Apoi, fara nici o sfiala, i-a oferit ofiterului de la Crima Organizata, in biroul acestuia, ghiulul, o bancnota de 100 de euro si 4.500.000 de lei. Toata discutia a fost insa inregistrata audio si filmata cu o camera ascunsa intr-un colt al biroului. Citeva secunde mai tirziu, alti politisti de CZCCOA impreuna cu procurorul au dat buzna in birou si i-au pus catusele lui Aron. Retinut pentru 24 de ore pe baza unei ordonante emise de procuror, Aron Ion Gheorghe a fost arestat preventiv, simbata, pentru zece zile, in baza unui mandat emis de Tribunalul Dolj, pentru savirsirea infractiunii de dare de mita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS