15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Penitenciarul pentru Minori si Tineri din Craiova a fost celebrata Ziua Femeii

In Penitenciarul pentru Minori si Tineri din Craiova a fost celebrata Ziua Femeii

Un grup de adolescenti din Penitenciarul pentru Minori si Tineri (PMT) din Craiova impreuna cu educatorii si instructorii unitatii au prezentat ieri un spectacol dedicat Zilei Internationale a Femeii. Programul artistic a cuprins un recital de poezii dedicate mamei, cintece populare, muzica folk, dansuri moderne, pantomima etc.


Cu entuziasm, cu emotie in glas si cu lacrimi in ochi, tinerii au prezentat un adevarat spectacol, dovenind reale calitati interpretative. „Pentru programul dedicat Zilei Femeii, ne-am pregatit aproximativ trei saptamini. Eu am cintat la chitara, iar toate cintecele interpretate le-am dedicat tuturor femeilor si mamelor din lume. Am gresit mult, am comis fapte care m-au adus in penitenciar, dar gindurile si dragostea mea sint pentru cei pe care i-am lasat acasa. Mi-as fi dorit ca la spectacol sa fi participat si mamele, bunicile sau surorile noastre. Era un bun prilej de a le cere iertare. Impreuna cu colegii mei, am realizat si felicitari pe care am notat citeva din gindurile adresate femeilor in prag de primavara“, a spus unul dintre tinerii aflati in penitenciar, Dumitru Pandele.


Printre persoanele care au participat la programul artistic organizat de minorii si tinerii din PMT Craiova s-au numarat cadrele didactice ale penitenciarului, dar si reprezentantii fundatiilor colaboratoare aflate sub patronatul Mitropoliei Craiova.


Icoanele realizate in penitenciar au adus 17 milioane de lei pentru sinistratii din Asia


Tot cu prilejul Zilei de 8 Martie a fost finalizata si actiunea de stringere de fonduri pentru sinistratii catastrofei naturale din Asia. „Am avut dublu prilej de sarbatorire: pe de o parte, Ziua Femeii, iar, pe de alta parte, deschiderea urnelor cu bani strinsi pentru sinistratii din Asia. Copiii si tinerii din Penitenciarul pentru Minori si Tineri din Craiova au venit cu initiativa de a ajuta sinistratii. A fost initiata campania „Cu o floare printre gratii“, pentru care copiii au realizat icoane pe care le-am sfintit si apoi le-am vindut. S-au strins 17 milioane de lei, bani care vor fi donati fundatiei World Vision, in contul pentru Indonezia“, a precizat Constantin Bala, comandantul PMT Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS