25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua firme de transport in comun au fost amendate

Doua firme de transport in comun au fost amendate

Doua firme din judetul Olt, care se ocupa cu transportul de persoane, au fost sanctionate contraventional de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului pentru deficiente descoperite cu prilejul efectuarii, saptamina trecuta, a unui control. Potrivit noului director al institutiei, Gherghina Rusu, au fost controlati opt operatori de transport in comun, maxi taxi si transport interurban, dintre care cinci detineau si autogari.


„A fost un control de amploare care va continua, mai ales ca tot mai multe persoane apeleaza la serviciile firmelor de transport in comun din mediul interurban. Pe linga autovehiculele utilizate pentru transportul persoanelor, am controlat si spatiile folosite cu statut de autogara. Desi toti detineau licente pentru transport si pentru traseele pe care circulau, asigurari RCA, asigurari pentru persoane si pentru bagaje, am descoperit numeroase nereguli in autogarile a doua firme de transport din Caracal si Corabia, respectiv SC Popescu Prod Serv Ana SNC Caracal si SC Sucidava SA Corabia“, a spus Gherghina Rusu.


Inspectorii OJPC Olt au constatat deficiente in privinta conditiilor igienico-sanitare din autogari, intretinerea acestora, lipsa dotarilor specifice pentru asigurarea confortului persoanelor, lipsa incalzirii in incintele autogarilor si a mijloacelor auto. De asemenea, inspectorii OJPC au sesizat ca proprietarii firmelor in cauza au omis sa efectueze actiunile de dezinsectie si dezinfectie in autogari, iluminatul functiona doar partial etc. Operatorii de transport au avut lipsuri si in ce priveste informarea persoanelor care au apelat la serviciile firmelor respective. Atit in autogari, cit si pe mijloacele auto de transport ale celor doua firme nu erau afisate tarifele serviciilor prestate, orele de sosire-plecare si nici traseele. Pentru deficientele descoperite au fost aplicate amenzi contraventionale in suma de 20 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS