26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte stiri

Incendiu la o unitate a HIDROELECTRICA Tirgu Jiu


Un incendiu produs simbata seara a mistuit un atelier al HIDROELECTRICA Tirgu Jiu, sucursala Tismana. Din cauza unei improvizatii la o instalatie de iluminat, s-a produs un scurtcircuit electric, de la care a luat foc vata de sticla de pe peretii incaperii. Au mai ars cabluri si alte echipamente electrice, valoarea pagubelor fiind estimata la 20.000.000 de lei. Atelierul electric este situat in satul Cioclovina. (E.M.)


Accident mortal in Slatina


Un barbat a decedat in urma unui accident de circulatie mai putin obisnuit, petrecut pe o strada din municipiul Slatina. Catalin Marius Burcioiu, de 25 de ani, conducea simbata dimineata, in jurul orei 10.30, o autoutilitara marca Volvo, proprietate a firmei unde era angajat. La efectuarea unei manevre de mers inapoi, acesta nu s-a asigurat si l-a accidentat pe Gheorghe Preduna, de 67 de ani, din localitate, care se afla culcat pe carosabil. Desi soferul l-a transportat imediat pe batrin la Spitalul Judetean din Slatina, victima nu a mai putut fi salvata. Politistii i-au ridicat tinarului permisul de conducere si i-au intocmit dosar penal. (M.M.)


Fals preot, urmarit penal pentru furt calificat


Procurorii gorjeni au dispus inceperea urmaririi penale impotriva unui fals preot care a spart o biserica si a oficiat mai multe slujbe imbracat in vesmintele sustrase. La sfirsitul lunii ianuarie, satenii din Pojogeni – Gorj au anuntat la politie ca biserica din localitate a fost sparta si ca au disparut vesmintele bisericesti ale preotului. In urma unei anchete a politiei, autorul furtului a fost prins chiar in timp ce oficia o slujba de pomenire in localitatea Cerat. Falsul parinte, Laurentiu Marius, de 42 de ani, este urmarit penal, in stare de libertate, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat si uzurpare de calitati oficiale. (E.M.)


Copilul nascut in WC-ul spitalului din Tirgu Jiu era mort


Medicii legisti din cadrul Laboratorului de Medicina Legala (LML) Tirgu Jiu au stabilit ca fatul nascut de gorjeanca Joita Condescu a fost adus pe lume mort. LML a constatat ca micutul nu prezenta urme de violenta, care sa fi cauzat decesul acestuia. Rezultatul necropsiei influenteaza decisiv mersul anchetei incepute de politisti, care nu excludeau ipoteza ca mama sa-si fi ucis pruncul la nastere. In acelasi timp, Directia de Sanatate Publica Gorj a demarat o ancheta pentru a determina daca vreun cadru medical poate fi acuzat de neglijenta in acest caz. De mentionat ca nici unul dintre medicii care au consultat-o pe pacienta, care a trecut atit pe la Sectia de ginecologie, cit si pe la Urologie nu si-a dat seama ca Joita Condescu este insarcinata, motivind ca femeia era obeza. (E.M.)


O batrina a ars intr-un incendiu


O batrina semiparalizata a murit dupa ce camera in care locuia a ars intr-un incendiu. Focul a izbucnit in locuinta lui Alexandru Sava din comuna Orodel. Pina la interventia pompierilor, flacarile au distrus doua paturi, o masa, doua scaune, tocaria din lemn, un televizor alb-negru si aproximativ 20 de metri patrati din acoperis, pagubele fiind estimate la aproximativ 30 de milioane de lei. Din primele cercetari, pompierii au stabilit ca autorul incendiului era mama proprietarului, Marina Sava, de 70 de ani, care, fiind semiparalizata, s-a dezechilibrat, prabusindu-se peste soba metalica din dormitor. Batrina nu a mai putut fi salvata, ea decedind in urma arsurilor si a asfixierii cu monoxid de carbon, inainte de sosirea pompierilor. (S.T.)


Nereguli in sediul Palatului de Justitie din Tirgu Jiu


Una dintre cele doua firme de copiat acte care functioneaza la subsolul Palatului de Justitie din Tirgu Jiu a fost sanctionata de Garda Financiara Gorj, pentru nereguli la disciplina financiar-contabila. Spatiul in care acestea isi desfasoara activitatea este inchiriat de la Tribunalul Gorj. Nicolae Mateica, comisarul-sef al Garzii Financiare Gorj, a spus ca una dintre firme a fost sanctionata cu amenda de 80 de milioane de lei pentru lipsa casei de marcat si cu cinci milioane de lei pentru incalcarea disciplinei financiare. Potrivit lui Mateica, cea de-a doua societate nu desfasura activitate in momentul efectuarii controlului. Nicolae Mateica a precizat ca actiunea de control s-a desfasurat la solicitarea conducerii Tribunalului Gorj. Comisarii Garzii Financiare au efectuat controale si la celelalte judecatorii din judetul Gorj, dar nu au gasit nereguli.  (A.I.)


La Godeanu, zapada depaseste un metru si jumatate


Drumul Judetean 670 Godeanu – Balta este inchis circulatiei, de doua zile, din cauza zapezii si a viscolului. Utilajele de deszapezire actioneaza incontinuu, insa fac fata cu greu. Stratul de zapada, in zona de munte a judetului Mehedinti, atinge 50 cm, iar in zonele in care viscoleste, acesta ajunge chiar la doi metri. Drumarii spun, totusi, ca cele mai mari probleme le-au avut in noaptea de vineri spre simbata. „Noi actionam, dar viscolul ne face probleme. Azi-noapte (vineri noapte – n.r.), cind ne-am intors de la Bilvanesti, firul de drum pe care il deblocaseram era acoperit din nou cu zapada, ca si cum nu am fi intervenit deloc. Stratul de zapada masoara aproximativ 60 cm, dar mai sus, la Godeanu sau Balta, ajunge la doi metri. Este foarte greu sa deblocam drumul, in conditiile in care va mai ninge si va mai viscoli“, a spus Mihai Dumbrava, soferul unui utilaj de deszapezire, adaugind ca pe o portiune de 50 de metri este nevoit sa actioneze trei sau patru ore. Nu exista localitati nealimentate cu energie electrica si nici abonati deconectati de la sistemul de telecomunicatii. (L.P.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS