12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii de la Circulatie au nevoie de ochelari

Politistii de la Circulatie au nevoie de ochelari

Un craiovean a primit amenda pentru ca numarul de inmatriculare al Daciei sale seamana cu cel al altui autoturism, filmat de politisti in orasul Filiasi, in timp ce stationa intr-o zona interzisa


Lucratorii Serviciului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj sint autorii unei gafe care ar putea fi considerata amuzanta, daca n-am tine cont de durerile de cap pricinuite unui craiovean. Mihai Voica din cartierul Valea Rosie s-a trezit amendat din senin, pentru ca si-ar fi oprit neregulamentar Dacia pe o strada din orasul doljean Filiasi. Omul are, intr-adevar, o Dacie, numai ca masina sa are… alt numar de inmatriculare decit al autoturismului filmat de politisti.


„Este greseala agentilor de circulatie, care stau rau cu vederea“


„Am fost victima unei intimplari de-a dreptul stupide. Pe 24 februarie, am primit o scrisoare de la Politia Rutiera Dolj, care continea un proces-verbal de contraventie cu o amenda de 700.000 de lei. Motivul: parcarea neregulamentara, pe 27 ianuarie, in orasul Filiasi, a autoturismului Dacia 1300 cu numarul de inmatriculare DJ-05-HSE. Mentionez ca eu sint proprietarul unui autoturism Dacia 1300, dar cu numarul de inmatriculare diferit: DJ-05-HSG“, a povestit Voica. Nedumerit si intrigat de eroarea al carei autor a fost agentul-sef adjunct Marian Ciutureanu din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj – politistul care a intocmit procesul-verbal de contraventie – craioveanul a dat fuga la Politia Rutiera, cu certificatul de inmatriculare in mina, sa le demonstreze politistilor ca s-a facut o greseala si ca a fost amendat in locul altcuiva. Pe politisti i-a durut insa in cot, spunindu-i barbatului ca, daca nu-i convine, sa-i dea in judecata. „Pe 25 februarie am fost la politie sa dovedesc ca nu sint eu acela si am cerut sa mi se anuleze procesul-verbal de contraventie. Spre surprinderea mea, in loc sa-si indrepte greseala, politistii m-au indrumat sa deschid actiune judecatoreasca pentru anularea procesului de contraventie. Mentionez ca acest lucru necesita timp pierdut de la serviciu, stres si bani cheltuiti dintr-un salariu minim pe economie (3.100.000 de lei), iar asta desi eu nu sint de vina cu nimic. Dimpotriva, este greseala agentilor de circulatie, care stau rau cu vederea“, sustine craioveanul, vadit nemultumit de asa-zisa „rezolvare“ pe care i-au oferit-o politistii.


„Cine nu munceste nu greseste“


Am incercat si noi sa aflam de la politisti cum de s-a produs o asemenea greseala, in urma caruia un om a fost sanctionat pe nedrept, si cum pot s-o repare. Ne-am lovit de acelasi raspuns sec al oamenilor legii. „Cunosc si eu cazul, dar nu e nici o problema, se poate rezolva. Insa nu putem anula amenda. Cetateanul trebuie sa depuna la noi o plingere impotriva procesului-verbal de contraventie, insotita de o copie a certificatului de inmatriculare a masinii sale, si noi vom inainta aceste acte la judecatorie. Nu trebuie sa plateasca nici un ban pentru asta, va fi nevoie doar sa se prezinte la judecatorie atunci cind va fi citat si se va rezolva de la primul termen, in sensul anularii contraventiei de instanta de judecata“, a explicat comisarul-sef Marin Popescu, seful Serviciului Politiei Rutiere Dolj.


Am fi vrut sa aflam si cum de a facut agentul Ciutureanu o asemenea greseala. Raspunsul l-am primit de la acelasi comisar-sef Marin Popescu: „Cine nu munceste nu greseste“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII