16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTovarasului presedinte, guvernului, senatorilor, deputatilor români

Tovarasului presedinte, guvernului, senatorilor, deputatilor români

Scrisoare deschisa


4 Martie 2005


Ma numesc Iuliu Aurel Seitan, am luptat in Muntii Fagarasului aproape trei ani. Am dormit doua ierni pe zapada, cu un bolovan la cap in loc de perna din puf de gisca. M-am invelit cu hainele mele ude, in loc de o plapuma calda. Am mincat ce am putut si cind am avut. Am facut parte din grupul de partizani condus de fratii Arnautoiu, iar dupa aceea de colonelul Arsenescu. Am fost arestat si schingiuit prin cele mai diabolice metode bolsevice. Am fost condamnat la moarte si am stat trei ani si jumatate cu „sabia lui Damocles“ deasupra capului. Am facut munca de Sisif cinci ani la Canalul Mortii, unde, ca sa supravietuesc, am mincat iarba, radacini de buruieni, rime si soareci vii pe care-i imparteam cu ceilalti. Am fost inchis in total peste 17 ani la Canal, Jilava, Gherla, Aiud, Periprava etc. Am trecut Dunarea inot, in 1971, cu un glont in picior, pe care mi l-au scos in Italia.


Sint doctor in energie electrica, termica (CET) si eoliana, am fost profesor universitar in Statele Unite ale Americii, membru al Academiei Americane de Stiinte, membru al „The National Society of Professional Engineers“, precum si al altor societati si organizatii stiintifice americane si internationale, cu biografia publicata in dictionarul „Who’s Who in the Scientific World“. Am fost decorat de Jose Lopez Portillo, presedintele Mexicului, pentru cele doua centrale nucleare construite la Laguna Verde, si sint laureat a trei doctorate „honoris causa“ de la universitatile unde am fost visiting professor. (Am scris aceste lucruri ca sa ma cunoasteti, nu spre a-mi aduce osanale.)


Am publicat in America, acum trei decenii, trei carti despre suferintele poporului român sub tirania comunista: „Un Om Fara Tinerete“, „Un Om Mort printre Vii“ si „Conspiratia Satanei“. As vrea sa public in România trei carti, „Catacombe“ (are tehnoredactarea terminata – este gata pentru tipar) care are aproximativ 200 de pagini, „Sacali, Hiene si Rechini“ si „Apocalipsa“. Ultimele doua carti au 300-350 de pagini. Imi lipsesc insa resursele materiale. Acum sint la 80 de ani, dar totusi in putere fizica si mentala sa mai lucrez citiva ani. Ma puteti folosi la orice munca in România, in Statele Unite sau in alte tari (vorbesc, scriu si citesc fluent româna, engleza, spaniola si portugheza, vorbesc, scriu si citesc destul de bine franceza, germana, italiana si maghiara). Mi-as putea plati in felul acesta cheltuielile de tiparire a cartii si as mai trai ultimii ani in tara pentru care am luptat. N-am putut sa-mi traiesc tineretea si maturitatea pe care le-am lasat intre zidurile de piatra din „triunghiul Bermudelor“ (Jilava-Gherla-Aiud) sau in lagarele de exterminare de la Canal, Periprava, Salcia, Luciu-Giurgeni si alte locuri de tortura fizica si sufleteasca. O problema destul de grea este ca mi s-a confiscat toata averea pe vremea comunistilor, de la casa de pe strada Stirbei Voda pina la ultima pereche de pantofi. In locul in care a fost casa, comunistii au construit blocuri. N-am reusit sa obtin pina acum nici o despagubire, desi am scris autoritatilor, de la presedinte, primul-ministru la primarul general si primarii de sectoare. Ma gindesc ca, poate, daca ma angajeaza guvernul, as putea primi o locuinta pentru care sa platesc o chirie modesta. Am vazut intr-o lista a lui Valerian Stan ca numai in zona Primaverii locuiesc de pe vremea comunistilor peste 150 de familii, care n-au ce cauta acolo. Sa va dau doar citeva exemple:


Ilie Ceausescu, un apartament cu cinci camere pe strada Bruxelles, plateste 885 de lei/luna. 0,08%


Ion Tiriac, o vila cu 14 camere pe strada Kalinin, 9,326 lei/luna, sub pretul biletului de tramvai


Bujor Sion, o vila cu opt camere pe strada Gogol, 2,445 lei/luna


Victoria Halaicu, (sotia ex-primarului) un apartament cu patru camere pe soseaua Kiseleff, 1,971 lei/luna


Tamara Dobrin, un apartament cu cinci camere pe strada Av. Iliescu, 1,156 lei/luna


Paul Niculescu, un apartament cu patru camere pe strada Emil Zola, 894 de lei/luna


Nicolae Plesita, un apartament cu patru camere pe strada Pictor Negulici 1,078 lei/luna


Iulian Vlad, un apartament cu cinci camere pe strada Braziliei, 536 de lei/luna


Si din cei 150 care locuiesc in Primaverii, majoritatea comunisti, nici unul n-a luptat in munti impotriva bolsevicilor, nici unul n-a fost condamnat la moarte si nici unul n-a facut 17 ani de puscarie si lagare de exterminare. Ma gindeam ca nu e bine pentru tara sa apelez la Strasbourg sau Bruxelles, dar, daca n-am incotro, va trebui s-o fac, mai ales ca am sustinerea tatalui presedintelui Statelor Unite.


Locuiesc la „o aruncatura de bat“ de familia George H. Bush Sr. Fotografia este facuta la un restaurant brazilian din Houston, dupa cina. Fetitele mele sint in stinga si in dreapta Barbarei Bush, sotia fostului presedinte, care le iubeste. Nu ma laud ca as fi prieten cu Excelenta Sa, dar am discutat situatia casei si mi-a spus ca ma va sustine la Strasbourg sa mi se dea cel putin un apartament cu doua camere.


Primarul Sectorului 1, un fost secretar comunist, mi-a spus sa astept 30 de ani


Voi, guvernantii comunisti, ati distrus din fasa Asociatia Fostilor Detinuti Politici, dindu-le drept sediu o cladire darapanata care, la trecerea tramvaiului, toate zidurile cladirii tremura. Celelalte partide si organizatii au avut si au cele mai importante edificii centrale. Pina si Vatra Româneasca avea colt la colt cu vila fostului presedinte KGB-ist Iliescu, cladirea unui fost premier comunist, de zece ori mai mare si mai frumoasa decit sediul AFDPR. Asociatia ar fi trebuit sa fie forumul de inalta tinuta morala si echilibru intre toate organizatiile civice si partidele politice. Ar fi trebuit sa fie umbrela si pirghia de stabilitate pentru tara si popor. In schimb, voi, comunistii, cu ajutorul analfabetului Constantin (Ticu) Dumitrescu, ati transformat-o intr-un ring de lupte intestine, provocate mai ales de el, care s-a comportat sub orice critica. A falsificat alegerile, a intimidat oamenii, i-a inlaturat pe toti cei care voiau sa candideze la presedintia asociatiei. Dintre atitia guvernanti, senatori si cei care taie frunza la ciini, n-a vazut nimeni, nu a interesat pe nimeni ca fostii detinuti politici au ajuns cersetori dupa 1990, multi s-au sinucis, altii au murit de frig pe sub poduri?


Pe domnul senator Constantin (Ticu) Dumitrescu (fost senator din 1990 pina in 2000) l-a interesat doar sa se plimbe in avioane prezidentiale prin Orientul Indepartat, Vietnam, Indonezia, Malaiezia si alte tari. N-am stiut ca avem fosti detinuti politici români in Vietnam, Indonezia si alte zeci de tari pe care le-a colindat Constantin (Ticu) Dumitrescu. Poate stiu el si presedintii care l-au luat in avion. Pe strazile Bucurestilor, mai aproape de România decit Hanoi, Jakarta sau Bangkok, au murit pe capete fostii detinuti politici care nu aveau unde sa locuiasca si nu aveau ce sa manince. Sute si mii de fosti detinuti carora li s-au destramat familiile au ajuns cersetori in tara pentru care au luptat. Unii au murit cautind mincare in cosurile de gunoaie. Domnul senator, in schimb, si-a tras o vila mai frumoasa decit a lui Sorin Ovidiu Vintu din… pensia lui de la detinutii politici. Avram Iancu, condamnat si el la moarte in lot cu mine, a ajuns cersetor in Piata Matache. A murit pe strada Popa Tatu, in drum spre piata. A actionat Constantin (Ticu) Dumitrescu la ordinele Conspiratiei Satanei? Istoria o va lamuri.


A furat ideea si lucrarea inceputa de Cerveni pentru un „proces al comunismului“ si a scos din ea o lege stupida, fara nici o noima. Aceasta numai si numai pentru ca legea sa-i poarte numele. Nu l-a interesat nimic altceva. Nu l-a interesat daca-i buna sau rea. Nu l-a interesat daca va produce o dezbinare in sinul românilor, fiindca un procent foarte mare dintre ei au fost „turnatori“ recrutati de Securitate prin santaj si amenintari. Tot asa cum un procent foarte mare dintre români au fost inscrisi in Partidul Comunist, ca sa aiba o piine neagra pe masa copiilor. Atita megalomanie nici la fostii comunisti sau la neocomunisti nu intilnesti ca la guvernantii de astazi. Legea „Ticu“ face numai rau. S-au cheltuit si se cheltuiesc sume imense de la buget ca sa se invrajbeasca oamenii intre ei. Legea este o diversiune de la mizeria zilnica asa cum diversiune sint si NATO, si EU. Cine l-a platit pentru asta pe Ticu Dumitrescu? Tot istoria si serviciile secrete o vor lamuri.


Majoritatea tarilor care au iesit dintr-un regim de teroare au recurs la reforma ca sa realizeze o reconciliere nationala printr-o asanare morala si prin condamnarea crimelor si criminalilor care au slujit regimul de teroare. Africa de Sud, prin „Procesul Adevarului“, condamna apartheidul. Tarile comuniste, prin „Procesul Comunismului“, ii condamna pe calaii si pe nomenclaturistii de ieri. Pina si Bulgaria a facut aceasta curatenie morala. România insa nu numai ca n-a facut nimic in aceasta directie, dar, prin lovitura de stat din decembrie 1989, a consolidat la guvernarea tarii cea mai mare parte din aceiasi criminali si cozi de topor care au asasinat si au torturat intelectualii, taranii, preotii, ofiterii, studentii si patriotii români sub regimul comunist. Impuscatul si Odioasa n-ar fi putut sa tortureze, sa schingiuiasca si sa asasineze sute de mii de români, chiar daca ar fi avut zeci de miini fiecare. Ei au fost ajutati de complici care astazi se gasesc in parlament, in guvern, la Cotroceni sau sint miliardari de carton si dau, fara rusine, lectii de democratie si morala de pe ecranele televiziunii nationale si ale canalelor particulare. In aceste conditii, in România nu va putea avea loc niciodata o adevarata reforma sau o reconciliere nationala. Tara va aluneca tot mai adinc in prapastia in care au impins-o de 15 ani acesti bolsevici-anarhisto-mafioti care o jefuiesc fara mila. Guvernanti, senatori si deputati, mai subtiati-va obrazul si imprumutati putin bun-simt si rusine de la taranii nostri care v-au ales cu ochii inchisii. Un senator a fost in legislatia trecuta „ales“ de electoratul din Dolj, astazi este „ales“ de cei din Hunedoara. Uite-asa se invirte morisca bolsevicilor, mafiotilor si anarhistilor care au scos cele mai stupide legi si cea mai proasta constitutie. Iorgovan i-a protejat pe comunistii lui, de aceea Constitutia României nu face doi bani. Am lucrat in peste 40 de tari. Toate aveau legi si constitutia mileniului III.


In 1992, presedintele Ion Iliescu m-a invitat la Palatul Cotroceni sa-i fiu consilier. Avea nevoie de fosti partizani si fosti detinuti politici ca sa-si imbunatateasca imaginea de agent KGB si fost prim-secretar al judetului Iasi al Partidului Comunist. L-am refuzat. L-a pus pe Adrian Nastase, pe vremea aceea ministru de externe, apelind la prietenia dintre tatal lui Nastase si un bun prieten de-al meu, dr. Banu Radulescu, cu care am fost coleg la Canal si la Gherla. Mi-a trimis documentul oficial ca sint consilierul lui. I l-am returnat a doua zi, spunindu-i ca nu accept sa colaborez cu fostii comunisti. Nici acum nu vreau sa colaborez cu cei care de 15 ani au pus România pe butuci si au adus poporul in sapa de lemn. Am nevoie insa sa cistig un ban ca sa pot trai. Fac orice munca onesta, stiintifica, sa primesc o garsoniera unde sa locuiesc.


Cu cele mai distinse sentimente nationalist-patriotice românesti, Prof. Univ. Dr. Iuliu Aurel Seitan, P. E. telefon 713-723-0454 e-mail [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII