8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii gorjeni au propus trimiterea in judecata a conducerii UR Motru

Politistii gorjeni au propus trimiterea in judecata a conducerii UR Motru

• Secretarul de stat in MEC, Ionel Mantog, este membru in CA al UR Motru • Mariana Somnea, patroana SIOMAX si administratoarea UREX Rovinari, este cenzor la UR Motru • Prejudiciul in acest caz este de opt miliarde de lei • Conducerea UR Motru a retinut de la salariati si nu a virat la bugetul de stat suma de 15 miliarde de lei • Directorul general Constantin Paulin si-a implicat si firma personala in afaceri cu UR Motru


Politistii din cadrul Serviciului Cercetari Penale al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj au propus trimiterea in judecata a intregii conduceri a Uzinei de Reparatii din Motru pentru comiterea mai multor infractiuni, intre care abuz in serviciu contra intereselor publice. Printre cei cercetati in prezent de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj se afla directorul general Constantin Paulin, de 42 de ani, si directoarea economica Valentina Moiceanu, de 48 de ani, dar si alte persoane din conducerea uzinei. Cei amintiti, folosindu-se de functiile pe care le ocupau, au retinut si nu au virat la bugetul statului 15 miliarde de lei, reprezentind impozit pe veniturile din salarii, contributia individuala la bugetul fondului national unic de sanatate, contributia individuala la asigurarile sociale de stat, cit si cea datorata bugetului asigurarilor pentru somaj. In ciuda datoriilor pe care le avea de achitat, directorul Constantin Paulin, ajutat de colegii sai din fruntea UR Motru, a hotarit construirea unui sediu administrativ pentru societate. Valoare lucrarilor s-a ridicat la aproximativ 25 de miliarde de lei, iar politistii au stabilit ca a fost achitata in plus firmei constructoare suma de opt miliarde de lei. Aproximativ doua miliarde de lei au fost platite firmei lui Constatin Paulin, SC TECHTRANSMET, specializata in montari termopan.


Lume „buna“ la UR Motru


Potrivit IJP Gorj, dosarul a fost inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, cu propunere de trimitere in judecata, cu invinuitii in stare de libertate. Acestia sint cercetati pentru savirsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, stopaj la sursa, creante la bugetul asigurarilor de somaj si fals intelectual. De precizat ca de la data la care a fost privatizata UR Motru, respectiv anul 1999, afacerile directorului Constantin Paulin au inceput sa prospere. Astfel, directorul Paulin de la UR Motru a inceput sa faca afaceri cu patronul Paulin de la TECHTRANSMET. Trebuie amintit si ca unul dintre cenzorii permanenti ai UR Motru este Mariana Somnea, patroana SIOMAX, firma care se ocupa in prezent de administrarea judiciara a UREX Rovinari. Mariana Somnea este, de asemenea, presedinta organizatiei de femei a PSD Gorj. Potrivit unui certificat emis de Oficiul National al Registrului Comertului, in anul 2002, cind s-a dat in folosinta noul sediu administrativ al UR Motru, Mariana Somnea era cenzor al societatii, avind obligatia de a face periodic rapoarte de activitate. De asemenea, din Consiliul de Administratie al UR Motru facea parte pina in urma cu putin timp si liderul de sindicat Sergiu Manolescu, in calitate de administrator, acesta fiind si ruda prin alianta cu directorul Paulin. La insistentele membrilor de sindicat, Sergiu Manolescu a fost schimbat, iar locul sau a fost luat de Ionel Mantog, in prezent secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, dar si fost director de Resurse Umane al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO). Ionel Mantog este cercetat de procurori si politie pentru modul in care si-a construit vila din cartierul „Primaverii“ din Tirgu Jiu, secretarul de stat facind parte din „garnitura“ stramutatilor de lux.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS