14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO parte din gardienii publici isi reclama seful pentru abuz in serviciu

O parte din gardienii publici isi reclama seful pentru abuz in serviciu

Conducerea Corpului Gardienilor Publici Olt a fost pusa pe jar zilele trecute, dupa ce o scrisoare anonima expediata la sediul subredactiei din Slatina a GdS atragea atentia asupra unui „eveniment care va face inconjurul tarii“. Motivul situatiei tensionate era reprezentat de faptul ca actuala conducere a CGP Olt ar fi incasat bani de la diversi beneficiari, care insa nu ar fi fost folositi la plata salariilor restante aferente lunilor ianuarie si februarie ale gardienilor, cum ar fi trebuit.


„De ce TESA, in frunte cu directorul Tita (Nicolae Tita – n.r.), si toti comandantii de grupe si detasamente, au luat salariile, iar noi, gardienii, murim de foame cu datorii la banci, chirii, intretinere, impozite? De ce am fost indemnati de directorul Tita sa facem greva pe 25-26 ianuarie in fata primariei? De ce ne indeamna sa dam in judecata primarul? Noi ne-am facut datoria prin nameti, ne incalzeam la resouri improvizate aduse de acasa sau inghetam in posturi. Va rugam sa luati in serios acest avertisment si motivele scrise mai sus. (…)“, se arata in scrisoarea cu pricina.


80 de gardieni – „pe uscat“


Interpelat in acest sens, comandantul CGP Olt, Nicolae Tita, s-a aratat surprins de situatie, declarind ca persoanele care au conceput scrisoarea respectiva vor doar sa distruga ceea ce cu greu a reusit sa realizeze in ultimele doua luni, de cind este la conducerea institutiei.


„Sint numai de doua luni la conducerea CGP. Cind am venit, institutia avea restante salariale din lunile septembrie, octombrie 2004. Numai eu stiu cit am alergat sa recuperez din bani, ca sa le dau oamenilor salariile. Asa am reusit sa achit salariile pina in luna decembrie inclusiv! La sfirsitul lunii februarie, am incasat de la Primaria Slatina doua miliarde de lei si am achitat din datorii, am platit salarii, benzina, curentul etc. I-am adus aproape la zi, iar acum unii incearca sa distruga tot?! Am luat bani de la alte obiective numai ca sa reduc din salariile restante si sa ajung la zi! Acum incerc sa platesc si salariile pe ianuarie. Pentru luna februarie nu a luat nimeni bani, cum pot sa minta asa? Cit despre faptul ca eu i-as fi indemnat sa intre in greva in fata primariei sau sa-l dea in judecata pe primar, asta e o absurditate! E adevarat ca au venit unii gardieni la mine sa-mi spuna ca intra in greva daca nu primesc salariile din urma, dar i-am avertizat ca asa nu rezolva nimic, sa ma lase pe mine sa rezolv situatia pe cale legala. Iar pe primar nu trebuie sa-l dea in judecata, pentru ca nu asa se procedeaza. Daca vom vedea ca primaria nu plateste restul de bani, aproximativ 2,6 miliarde de lei, atunci CGP Olt va actiona in instanta primaria ca institutie, nu pe primar“, a spus Nicolae Tita.


Acesta a precizat ca, daca primaria municipiului va achita saptamina viitoare macar 676,8 milioane de lei din totalul de 2,6 miliarde, toti gardienii din judet care au salarii restante, aproximativ 80 de persoane, ar ajunge cu salariile la zi. „In loc sa vorbeasca despre cei care au adus CGP Olt in situatia grea in care a fost, unii se tin de timpenii! Daca ar fi fost corecti, ar fi trebuit sa spuna care au fost «groparii» institutiei: fostele conduceri, unde unul a furat, iar altul nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu, dar si Primaria Slatina, prin fostul primar, Gheorghe Paunescu. Nici actualul primar nu prea s-a omorit cu onorarea unor promisiuni fata de noi, dar macar a incercat sa plateasca din datoriile primariei… Eu nu am de unde sa platesc salariile gardienilor care pazesc obiective ce tin de Primaria Slatina, daca primarul nu achita sumele restante“, a precizat Tita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS