18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevi sub supraveghere la Grupul Scolar „Gheorghe Bibescu“

Elevi sub supraveghere la Grupul Scolar „Gheorghe Bibescu“

• Zece camere video au fost montate la sugestia parintilor elevilor, pentru monitorizarea 24 de ore din 24 a coridoarelor si cailor de acces • Elevii considera ca li se incalca dreptul la intimitate


Grupul Scolar „Gheorghe Bibescu“ din Craiova este prima unitate de invatamint din judetul Dolj care va fi monitorizata nonstop gratie unui sistem de supraveghere modern cu camere de filmat.


Sistemul de supraveghere a fost inaugurat ieri in prezenta inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, Maria Antoaneta Dobrescu, si a reprezentantilor Biroului de Proximitate al Sectiei de Politie nr. 5 Craiova.


„Este vorba despre un sistem de supraveghere cu circuit inchis cu zece camere la vedere, care a fost montat in cadrul parteneriatului pe care il are unitatea nostra cu politia. Initiativa a apartinut comitetului de parinti, dupa ce in urma cu aproximativ un an a fost testata o camera de supraveghere si s-a constatat ca in zona respectiva nu s-a mai intimplat nimic rau. Parintii au considerat ca este bine ca monitorizarea elevilor, dar si a persoanelor straine care vor intra in scoala sa se extinda la coridoare si la curtea interioara“, a declarat Petre Cauc, directorul Grupului Scolar „Gheorghe Bibescu“ din Craiova.


Centrul de monitorizare – biroul directorului


Spre deosebire insa de camera instalata in urma cu un an, noul sistem, care i-a costat pe parinti 60 de milioane de lei, permite si inregistrarea imaginilor. Inregistrarea se face 24 de ore din 24 pe parcursul a 21 de zile si permite supravegherea cailor de acces in scoala si a coridoarelor.


Directorul grupului scolar sustine ca de activitatea de monitorizare se va ocupa personal, cel putin pina in momentul in care bugetul le va permite o directionare a sistemului spre ghereta portarului. „Daca tot sint aici de la ora 8.00 pina seara la ora 11.00, cred ca sint cel mai potrivit pentru aceasta activitate, bineinteles atunci cind nu am de rezolvat alte probleme in scoala“, a mentionat Petre Cauc.


Conducerea scolii intentioneaza ca in viitorul apropiat sa amplaseze inca sase camere video. Nu la fel de entuziasmati sint insa elevii, care privesc cu ochi rai ceea ce ei considera a fi o incalcare a dreptului lor la intimitate. Citiva baieti de clasa a XI-a, pe care i-am intrebat ce parere au despre sistemul de supraveghere in timp ce isi desfasurau cursurile de informatica in cabinetul scolii, nu s-au sfiit sa spuna ca „e naspa, rau de tot!“, in timp ce balanganeau din mina, cu degetul mare orientat in jos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS