14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratorul Pietei Centrale din Tirgu Jiu, acuzat ca ia spaga

Administratorul Pietei Centrale din Tirgu Jiu, acuzat ca ia spaga

Mai multi comercianti, dintre care unii au dorit sa-si pastreze anonimatul, il acuza pe administratorul Pietei Centrale din Tirgu Jiu, Ion Nasarimba, ca le cere bani imprumut pe care uita sa ii mai dea inapoi sau „dreptul“ ca sa le dea o masa in piata. „Sintem comercianti in piata de la revolutie, dar nu am avut parte de un asa administrator. Acesta spune ca face ce vrea in piata, ca il sustine primarul. Vine la noi si cere tot felul de produse. Cere de la noi bani cu imprumut, iar cind ii cerem inapoi el pune politia pe noi sau tipa“, se spune intr-una din sesizarile anonime. „Sintem din Dolj si venim cu produse in piata. Nu stim ce sa ne face cu acest administrator, pentru ca ne poarta cu vorba, ne spune ca nu mai are mese si sintem fortati sa ii dam dreptul ca sa ne dea un biletel sa mergem la DSC ( Directia de Servicii Comunale-n.r.), sa putem inchiria o masa. Ne-am saturat sa dam bani, si lui, si la DSC“, se precizeaza in alta sesizare. Daniela Ivan, comercianta, spune ca a fost nevoita sa angajeze niste rude ale concubinei lui Nasarimba si ca i-a dat bani cu imprumut administratorului pe care nu i-a mai vazut: „In anul 2004 am fost rugata de Ion Nasarimba sa angajez rudele concubinei sale, Mioara Mircea, aceasta fiind angajata in Piata Centrala pe post de casier. La insistentele lui i-am angajat pe sora si fiul acesteia, care mi-au furat sume mari de bani. Am dat in judecata cele doua persoane, dar judecatoarea le-a dat cistig de cauza, pentru ca erau din acelasi sat. Ion Nasarimba a luat de la mine suma de un milion de lei sub forma de imprumut, pe care nu i-am vazut pina la ora actuala. Daca a indraznit cineva sa-i ceara banii inapoi, a trimis politia si oamenii sa le dea amenzi sau sa le confiste marfa“. Ion Nasarimba este acuzat chiar de salariatii DSC ca le vorbeste urit si ca are mici afaceri: „Profita de muncitorii angajati si ii pune sa confectioneze diferite obiecte, pe care le vinde. Nasarimba mai face bani si din marfa pe care o ia in mod gratuit de pe dig noaptea si o vinde in piata cu ajutorul unor comercianti carora le pune la dispozitie masa gratuit“. Toate sesizarile au fost depuse la biroul parlamentar al deputatului PD de Gorj, Marcel Romanescu.


Nasarimba respinge toate acuzatiile


Ion Nasarimba spune ca toate acuzatiile care i se aduc sint nefondate. „Conform hotaririi Consiliului Local Tirgu Jiu, repartizarea meselor nu se face in piata, ci prin biroul licitatii din cadrul DSC, unde se incheie un contract. Eu nu am calitatea sa inchei contracte. Toate au plecat de la aplicarea corecta a Hotaririi Guvernului nr. 1334/2004, conform careia fiecare comerciant persoana fizica sau juridica trebuie sa aiba un talon de identificare, in care este trecuta marfa si cantitatea. Comerciantii sint nemultumiti pentru ca se face o evidenta exacta a ceea ce vind. Nu repartizez eu mese si nu se plateste nimic la mine. Mai ramine taxa forfetara, adica de la taranii care gasesc mese libere si stau sa-si vinda produsele. 40% din mese sint ocupate. De ce sa imi mai dea mie ceva? Daca vin fara certificat de producator este o alta problema si sint obligat sa sesizez politia. Eu am educatie si nu le vorbesc urit nici comerciantilor, nici salariatilor. Toate sint niste timpenii. Eu nu iau nimic de la comercianti. Sint niste ineptii. Sesizarile sint anonime. Una singura este semnata, dar acel comerciant nu exista. Pe cine pot sa dau in judecata? Cum pot sa ma apar?“.


Primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, spune ca va numi o comisie care sa verifice cele sesizate. Acesta a spus ca totul a pornit de la o ruda a deputatului PD: „Capul rautatilor este fostul viceprimar al localitatii Turcinesti, care a fost sa i se dea o masa. Sint niste interese si nepotisme la mijloc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS